Clubul Cartile Denisei revine!

Invitatie_Eric_Emmanuel_Schmitt

Marţi, 18 februarie, ora 19.00 vă aşteptăm la  de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la prima întâlnire a Clubului Cărţile Denisei din acest an, dedicată scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt şi volumului de povestiri „Visatoarea din Ostende„. Participă: Radu Gabrea, regizor, Alice Năstase, redactor-şef revista Tango, Silvia Dumitrache, critic literar. Lectură: actriţa Ilinca Goia. Dezbaterea va fi moderată de Denisa Comănescu, director editorial Humanitas Fiction.

Visătoarea din Ostende, bestseller Gaudeamus 2013
  
În fiecare dintre povestirile acestui volum, Eric-Emmanuel Schmitt dezvăluie cât de puternic este impactul imaginaţiei asupra existenţelor noastre. Cinci istorii emoţionante conduse magistral de un Prospero modern, care ne conving că visul este adevărata ţesătură din care sunt plăsmuite întâmplările de zi cu zi.Pentru a-şi vindeca inima rănită, un scriitor se refugiază la Ostende, pe ţărmul anodin şi rece al Mării Nordului. Va sta în vila cochetă a Emmei Van A., o fostă frumuseţe ţintuită într-un scaun cu rotile. Mereu aşezată în dreptul ferestrei din salon, Emma pare să privească spre marea schimbătoare, dar ochii ei nu văd decât imagini din trecut. Un trecut în care, mărturiseşte ea, a trăit o iubire aproape imposibilă, alături de un bărbat cu sânge princiar. Să fi fost această femeie fragilă capabilă de gesturile îndrăzneţe, de îmbrăţişările senzuale pe care le evocă, sau imaginaţia ei se hrăneşte din miile de volume ale bibliotecii din Vila Circe?

Alături de personajele acestui volum, cititorul va încerca să distingă evanescentul adevăr al unei vieţi. Admiraţia unui orb care îi este pacient o face pe timida şi complexata Stéphanie să se vadă cu alţi ochi. Pedantul Maurice Plisson nu mai deosebeşte căsuţa idilică unde-şi petrece vacanţa de teatrul unor misterioase comploturi oculte. Gabrielle de Sarlat descoperă după 30 de ani de căsnicie adevăratul chip al soţului ei, iar femeia cu buchetul aşteaptă zi de zi un necunoscut, sau poate necunoscutul. Cu mână sigură, autorul schiţează destinul fiecăruia la hotarul dintre aparenţă şi esenţă, dintre realitate şi vis. 

Clubul Cartile Denisei

De ce Cărţile Denisei?

Pentru că sunt cărţile căutate, citite, atent alese şi cu dragoste publicate de .
De ce un club de carte?

Pentru că fiecare dintre noi am simtit la un moment dat nevoia să vorbim despre cartea care ne-a ţinut treji una sau mai multe nopţi.

„Clubul Cărţile Denisei” vă propune întâlniri memorabile cu lumea fascinantă a ficţiunii care să vă inspire şi să vă facă viaţa mai frumoasă.” ()

În fiecare lună, Librăriile Humanitas vor găzdui o întâlnire cu una dintre cărţile Denisei, căreia te invităm să-i fi critic preţ de o oră – sau poate mai multe – împreună cu prietenii sau prietenele tale.Şi cum nu putem fi singuri într-o astfel de întreprindere, în fiecare dintre aceste seri Denisa Comănescu va aşeza printre cititori şi invitaţi surpriză.

Urmăreşte Clubul Cartile Denisei si pe facebook.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.