Avanpremieră Radu Gabrea la KINObservator-ul de la Union

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 17.06.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , .

Miercuri, 18 iunie, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) va fi prezentat în avanpremieră, în cadrul seriei de evenimente KINObservator, cel mai recent film al cunoscutului cineast Radu Gabrea, O POVESTE DE DRAGOSTE (LINDENFELD); proiecţia va fi urmată de o discuţie a publicului cu regizorul şi echipa sa.

O POVESTE DE DRAGOSTE (LINDENFELD), cu scenariul semnat de Adrian Lustig şi Radu Gabrea, este o comedie dramatică inspirată de romanul „Lindenfeld” al lui Ioan T. Morar. Regizorul şi producătorul Radu Gabrea i-a distribuit în rolurile principale pe importanţii actori români Victor Rebengiuc, Victoria Cociaş, Mircea Diaconu şi Ion Caramitru.

Acesta este cel de-al 20-lea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, începând din noiembrie 2012. Printre cineaştii ale căror filme au fost prezentate şi discutate până acum în cadrul programului se numără românii Cristian Mungiu, Dan Chişu, Paul Negoescu, Radu Gabrea, Marian Crişan, Florin Piersic Jr., Călin Peter Netzer, Adrian Sitaru, Cătălin Leescu, Marian Baciu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Vali Hotea, Tudor Cristian Jurgiu, Anca Damian, Bogdan Mustaţă, Alexandra Gulea şi Vlad Petri, dar şi croatul Pavo Marinković.

Sinopsis O POVESTE DE DRAGOSTE (LINDENFELD):

În Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ully) Winkler, preşedintele unei mari companii (personaj interpretat de Victor Rebengiuc), vede la televizor un reportaj despre un fost sat şvăbesc din Banat. Acesta este Lindenfeld, în care Ullie se născuse şi trăise până în 1945, când a fugit de prigoana comunistă şi a început să facă avere în Germania, încercând să-şi şteargă din memorie legăturile sale cu România. După şase decenii, Ullie este puternic marcat de imaginile văzute la televizor, aşa că decide ca, împreună cu Boris, vechiul său servitor şi prieten credincios, să plece în secret la Lindenfeld. Acolo o regăseşte pe Helga, iubita sa din cruda tinereţe (interpretată la maturitate de Victoria Cociaş). Ceea ce urmează este o poveste dulce-amară, plină de nostalgie, candoare şi momente tragicomice.

Parteneri media ai Cinematecii Române: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro, GazetaLibera.ro, BlogDeCinema.ro, AaRC.ro, SemneBune.ro

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.