Actorul Istvan Teglas gătește marți seara la Serendipity

Istvan Teglas_foto Ana Maria Moldovan

Spectacolul de teatru cu și Valentina Popa în rolurile principale se va juca marți, 25 februarie, ora 19:30 la Ceainăria Serendipity, str. Dumbrava Roșie nr 12. este un proiect teatral produs de Teatru La Masă, un concept inițiat de Vitalie Bichir, care unește literatura, actoria și bucătăria internațională sub umbrela teatrului independent. Accesul la spectacolul se face în baza rezervărilor la numerele de telefon 0743 283 342/ 0747013106.

Marius Manole despre spectacolul : “ „Mie îmi place foarte tare piesa. Este un lucru atât de delicat, de fragil şi de frumos făcut în filigran. Parcă nu e teatru. Vitalie Bichir a propus un concept nou pentru această piesă: în fiecare seară să vină alt prezentator. Vor fi diferiţi oameni care vor prezenta povestea asta. Mi se pare un lucru foarte bun, fiindcă ţine proaspătă şi atenţia spectatorilor şi ţine proaspătă şi atenţia actorilor a lui şi a Valentinei Popa, pentru că se vor raporta în mod diferit la fiecare om cu care vor interacţiona.” (Ziarul Metropolis)

“Cineva a făcut Chutney cu teatru, experimental un pic, recunosc, dar nu mai puţin plăcut auzului, văzului, mirosului şi gustului, că la pipăit nu m-am băgat fiindcă părea lipicios! Nu, nu e nimic forţat în comparaţia mea! În anul de graţie 2012, Vitalie Bichir dimpreună cu Valentina Popa şi Istvan Teglas au pus la cale un spectacol de teatru intitulat chiar aşa: Chutney!” (Ruxandra Predescu, blogger)

„In timpul unui “cooking show”,  moderatorul ( Vitalie Bichir) pare a vrea sa-si ridice ratingul emisiunii aducand in fata publicului pe langa o reteta delicioasa ( Chutney de curmale), povestea de iubire a celor doi tineri ( Valentina Popa si Istvan Teglas) care vin s-o gateasca in timpul show-lui. Ceea ce se vrea un pretext de dialog care sa insoteasca gatitul se transforma pana la sfarsit in baza intalnirii.” (Ioana Socaci, blogger)

“Am fost martora unui spectacol despre singuratate, despre alegeri, conjuncturi si solutii de viata. Cu un scenariu aparent simplu, cu o regie avangardista, foarte aproape de public, expunand emotiilor nefiltrate atat actorii, cat si spectatorii, Chutney este un spectacol de teatru al “noului val”, cum imi place sa-l numesc.” (Andreea Burlacu, blogger)

“Eu am fost mereu fanul declarat al pieselor de teatru jucate în spații mici, cu public restrâns, căci îmi place să fiu cât mai aproape de actori, să le pot observa mimica feței și să simt mai bine emoțiile pe care le transmit. (…)În toată povestea, curmalele, scorțișoara, cuișoarele au avut și ele rolul lor bine definit. Au întregit experiența și au făcut din ea una memorabilă pe care o recomand cu mare drag. La sfârșit aveți ocazia să și gustați din minunatul chutney și, vă spun, este excelent! (Oana Brătilă, blogger)

foto: Ana Maria Moldovan

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.