13 Ceasuri – Noaptea Galeriilor Williams

Titlul este dat atât de grupul de artiști, cât și de extinderea evenimentului pe durata a 13 ore (17:00-06:00).

 

artiști participanți

 

grafică:

grupul 13 Ceasuri: Alexandru Grecu (Sașa), Adriana Ropoten, Răzvan Petrișor Dragoș, Laura Diana Epure, Alina Cerescu, Octavia-Cristiana Bălălău, Gheorghiță Cîrjă, Luiza Daniela Barbu, Roxana Rusu, Ana Maria Dinu, Andreea Istrate, Cristian Corelenco, Teodora Mechea

 

instalații:

Julien Britnic

 

muzică:

Diana Oprea

Florin Chirilă

aDore :Dragosh Mathias-Breisach, Bogdan Bărbulescu

Lily and the White Tiger

Poetrip

Katsell, informalist & Lăzărică

 

performance:

Adrian Simion-Trafa

 

teatru:

Teodora Păcurar

Arthesium: Cosmin Cornici, Georgiana Asaftei, Daniel Vișan, Theodor Ștefan, Mirela Albu, Irina Puruia, Roxana Tudose, Roxana Axinte, Cristina Neacșu, Mihai Iordache, Florentina Anghel

 

gw-05-23

 

 

Programul se desfășoară între orele 17:00 – 06:00, după cum urmează:

 

Ora 17 – Concert Diana Oprea

O artistă de numai 16 ani cu o voce care promite și care convinge că locul ei este pe scenă.

 

Diana Oprea câștigat premiul I doi ani la rând la concursul „Flori de gheață”, premiul I la concursul „Steluțe muzicale”, locul II la festivalul „Bușteni Summer Hits” și multe altele.

„De ce cânt?… De ce nu?! Înainte să ma apuc de orele de canto, nu credeam că se mai poate face ceva vocii mele «actuale» de atunci. Am pornit de la ideea «hai mă…». Acum că stau și privesc înapoi, măsor o diferență incomensurabilă între «ce-am fost și ce-am ajuns». Vreau să demonstrez lumii un singur lucru: SE POATE. Se poate să ajungi undeva pornind de la 0. Se poate să îți atingi destinația fără o hartă. Se poate să se poată. Vreau să determin pe alții să învețe să se determine singuri. Nu știu de ce am început să cânt. Dar știu că în momentul de față cânt atât pentru mine, cât și pentru voi, toți. Pentru că atunci când îți exprimi arta, o dăruiești cu inima ta și o primești cu inima celorlalți, în acel moment voi și cu mine suntem unul. Îmi place să inspir și să fiu inspirată, acesta este ciclul vieții mele artistice. Vreau ca lumea când mă ascultă să se simta frumoasă, de-asta cânt.” – Diana Oprea

 

Ora 18 – Fluturi și ploi – recital de poezie – Adrian Simion-Trafa

Un format de spectacol care ceartă, iubește și reține frumosul în același timp. O idee în care dorința dorește, fricii îi este frică, iar pasiunea mănâncă din oameni.

 

Recită: Adrian Simion-Trafa

Chitară: Florin Chirilă

Autor: Adrian Simion-Trafa

 

 

Ora 19 – Teatru pentru toți cu Arthesium

 

Program:

Five o’clock

Îmblânzirea scorpiei

„Bubi”

„Cuvintele”

„Romeo și Julieta” (adaptare)

Cicălitoarea

 

Trupa de teatru „Arthesium” este înființată de un an de zile și are la activ multe spectacole și evenimente. Parteneri principali sunt cei de la Universitatea Hyperion . Trupa are 70 de membri și 5 coordonatori . Până acum trupa a câștigat premii importante cum ar fi : Locul 2 la un concurs național de teatru , premiul 2 la secțiunea individual din cadrul Festivalului „Teatre de buzunar” și de asemenea un premiul 3 pentru individual în cadrul aceluiași festival .

 

https://www.facebook.com/Arthesium

 

Coordonator: Cosmin Cornici

Membri: Cosmin Cornici, Georgiana Asaftei, Daniel Vișan, Theodor Ștefan, Mirela Albu, Irina Puruia, Roxana Tudose, Roxana Axinte, Cristina Neacșu, Mihai Iordache, Florentina Anghel

 

 

Ora 20 – Vernisaj „What kept famous artists up all night” – proiect de instalații de Julien Britnic

 

Instalațiile își propun să dezvăluie acele lucruri care le-au făcut nopțile albe unor artiști. Ar putea fi 5 mese, 5 instalații, 5 artiști. De exemplu, Charles Bukowski – o masă plină cu tărie ieftină (Unirea, Scandic, V33), Da Vinci (ar fi imaginea/poza mare a unui stripper cu alură renascentistă), Daft Punk & Pharrell – un câine-bibelou cu un medalion cu numele „Lucky” la gât, etc.

 

Julien Britnic este copywriter și remixer cultural. A scris pe blogul chestionabil.ro și Vice. În prezent, colaborează cu designer-ul Lana la seria de t-shirts sub umbrela Lana X Britnic. Lucrările lui reinterpretează mediul pop înconjurător cu simț monstruos și văz HD. Trăiește în lumea lui dar lucrează în București.

 

 

Ora 21 – Graphic performance – linogravură și xilogravură – grupul 13 Ceasuri

Vernisajul expoziției „Frontiere” al grupului 13 Ceasuri este anunțat de un performance creat de aceștia care constă în executarea live a unor obiecte grafice realizate în tehnicile de linogravură și xilogravură și împărțindu-le publicului.

 

 

Ora 22 – Vernisaj „Frontiere”grupul 13 Ceasuri

 

Expoziția „Frontiere” a grupului de tineri artiști „13 ceasuri”, studenți la secția de grafică a Universității Naționale de Arte, își face debutul bucureștean punând în scena marea piesă a timpului. Prin intermediul acestei expoziții, se caută o paralelă între tradițional și modern și, de ce nu, o alăturare. Nu se caută o impunere a unui punct de vedere ci se oferă alternative unei probleme cu care se confruntă artiștii în societatea contemporană: alegerea unei direcții de lucru fără compromiterea stilului.

 

Privitorul are libertatea de a înclina balanța către o manieră clasică de lucru sau modul de expresie contemporan. Modul de aranjare a lucrărilor în spațiu susține ideea de alăturare și completare a tendințelor în artele plastice, domeniul Graficii, lucrările în stil clasic împreunându-se cu cele de factură experimentală și contopindu-se pentru un nou rezultat.

 

La anumite ore vor avea loc spectacole de performance în care se pune accentul pe diferite etape ale timpului și felul în care acestea afectează dezvoltarea creativă a unui individ. Expoziția prezintă o fuziune a artei în viziunea celor tineri.

 

Expozanții: Alexandru Grecu (Sașa), Adriana Ropoten, Răzvan Petrișor Dragoș, Laura Diana Epure, Alina Cerescu, Octavia-Cristiana Bălălău, Gheorghiță Cîrjă, Luiza Daniela Barbu, Roxana Rusu, Ana Maria Dinu, Andreea Istrate, Cristian Corelenco, Teodora Mechea.

 

Artiștii dezvoltă tehnici precum linogravură, acuarelă, peniță, tuș, colaj, gravură, xilogravură, acvaforte, acvatintă, pointe sèche , instalații.

Întreaga expoziție se concentrează asupra tehnicilor grafice, devenind astfel o lecție deschisă de grafică. Motorul de căutare își propune o paralelă între academic și contemporan.

Seara este centrată pe acest vernisaj deoarece artiștii sunt tineri între 20 și 26 de ani din România și Republica Moldova, care îndeplinesc scopul Galeriilor de a promova artiști la început de drum.

 

 

Ora 22:30 – Concert aDore

 

aDore este un grup electro-indie înființat la Berlin în anul 2000. Pe 7 mai 2014 a lansat al patrulea album de studio, “Semne”, o poveste bulversantă despre călătoria în timp a avatarului unui suflet: ritmurile negre, tonurile spectaculoase de chitară și sunetele sintetizatoarelor se îmbină într-un stil original care se metamorfozează permanent. aDore inseamnă: Dragosh Mathias-Breisach (voce, chitară, synth&sound machines), Bogdan Bărbulescu (bas, chitară, pian).

 

www.facebook.com/aDoreOfficial

www.youtube.com/adoreRO

 

 

Ora 23 – „Duminica noastră norocoasă” după Franz Xaver Kroetz – One Woman Show de Teodora Păcurar

Teatru, durata 40 minute

 

 

Ora 00 – Concert Lily and the White Tiger

Marin și Ioana vor face un performance acustic chitară și voce.

 

 

Ora 01 – Concert Poetrip

Trupa Poetrip reprezintă un proiect muzical independent de reguli, încadrabil ca neoexperimentalism de avangardă avant la lettre, art by context, lo-fi volens-nolens.
http://soundcloud.com/poetrip
https://www.facebook.com/poetrippy

 

 

Ora 02 – After party : ritmuri și surprize cu Katsell, informalist & Lăzărică

 

https://soundcloud.com/katsell
https://soundcloud.com/informalist
http://www.mixcloud.com/lazarica/

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.