Yoga daoista – Alchimie si nemurire

yoga_daoistaPotrivit inteleptilor din China antica, yoga daoista include alchimia spirituala si are drept scop biruinta asupra mortii. Volumul de fata este o traducere a tratatului Secretele Cultivarii Naturii Esentiale si Vietii Vesnice scris de maestrul daoist Zhao BiChen, si contine o expunere cuprinzatoare a yogai daoiste impreuna cu indrumarile date de predecesori, care pot fi studiate si practicate de discipolii moderni. Cartea consta din saispre­zece capitole care ne invata cum sa ne antrenam in alchimia spirituala de la inceput pana la sfarsit, pentru a depasi ceea ce este muritor si sa ajungem la starea divina de nemurire.

In tratatul Yoga daoista – Alchimie si nemurire este prezentat pentru prima oara un curs complet de Yoga daoista impreuna cu instructiunile vechilor Patriarhi si Maestri Iluminati, astfel incat orice om interesat sa poata practica invatatura de la inceput pana la sfarsit.

Pe scurt, aceasta metoda consta in oprirea scurgerii Fortei Generative, care este inerenta oricarui om, astfel ca ea sa fie retinuta in corp pentru a fi purificata si transmutata in vitalitatea pozitiva pentru restaurarea Spiritului Originar  care a existat inainte ca lumea actuala sa fi luat fiinta, Spirit care se poate reintoarce la primul sau stadiu nemuritor.

Conform acestei invataturi, nu este nevoie ca adeptul sa astepte pana ce, dupa moarte, va dobandi nemurirea, deoarece el o poate atinge in timpul vietii sale prezente si se poate bucura de beatitudinea netarmurita din Marele Vid in care el va aparea in nenumarate Corpuri de Transformare pentru a-i elibera pe oameni de suferinta vietii pamantesti. Chiar daca se teme sa atinga acest ultim tel, el poate cel putin sa se bucure de o viata lunga, lipsita de boli (asa cum explica autorul in cartea Secretele meditatiei chineze).

Invatatura a fost pastrata timp de patruzeci si sapte de secole pana in prezent si adeptii sai sunt inca numerosi in Orientul Indepartat.

 

Titlu: „Yoga daoista – Alchimie si nemurire”
Autor: LU K`UAN YU
Traducator: MIRCEA IACOBINI
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 288
Tipul tiparirii: Policromie, carton laminat
ISBN: 978-973-111-370-8
Colectie: TANTRA
An aparitie: 2013

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3022