Lansarea volumului „Monarhiile Secolului XXI”

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 10.06.2013 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Monarhiile secolului XXI_Coperta1Joi, 13 iunie, la ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (intrare dinspre Calea Victoriei, nr. 88) va avea loc evenimentul de lansare a volumului „Monarhiile Secolului XXI”, carte apărută la Curtea Veche Publishing şi semnată de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale, şi Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României şi coautor al volumului “Jubileul Regelui” (Curtea Veche Publishing, 2012). Evenimentul de lansare va avea loc în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României. Alături de autor, va lua cuvântul Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing, și Mireille Rădoi, Director al Bibliotecii Centrale Universitare.

 

Volumul este o privire de ansamblu asupra tuturor celor 44 de monarhii de astăzi şi o incursiune în istoria, structura socială, cultura şi civilizaţia fiecăreia dintre acestea. Cuprinde informaţii despre protocolul şi genealogiile caselor regale, precum şi precizări asupra raporturilor dintre acestea şi Familia Regală a României. Alături de informaţiile generale oferite de volumul de faţă, autorii au cuprins şi informaţii punctuale, de natură statistică, privind geografia şi infrastructura fiecărui stat discutat. Prefața volumului este semnată de Majestatea Sa Regina Ana a României.

 

Cartea completează armonios colecţia “Casa Regală” editată Curtea Veche Publishing şi a fost pentru prima dată prezentată publicului la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Cu acest prilej, Alteţa Sa Regală a împărtăşit câteva gânduri despre originalitatea volumului: “Nu cred că există multe ţări în lume, ori monarhii, ori republici, cu un astfel de volum în patrimoniul cultural. Fiecare capitol are referiri la legătura dintre ţările-monarhii, fie că este vorba despre Canada, Australia sau Marea Britanie, sau o ţară mică, precum Andorra sau Liechtenstein, şi Casa Regală a României şi Ţara Românească în general. Se pot afla de acolo lucruri incredibile, despre care nu ştiam, iar volumul are şi un aspect fizic care îl face nespus de atrăgător, un amănunt de mare importanţă pe piaţa de astăzi.”   

 

Dincolo de a fi informativă, cartea „Monarhiile Secolului XXI” dovedeşte, după cum spune Ioan-Luca Vlad, coautorul volumului, că “răspunsul la întrebarea dacă monarhia mai este adaptată mileniului al III-lea se află în inimile fiecăruia. Oricare ar fi neajunsurile hazardului, în trunchiul acestei forme de guvernare se află acumulată experienţa si simbolismul a mii de ani şi, mai mult, un reper social necesar astăzi. Într-o societate globală aflată în transformare permanentă, reperele stabile sunt puţine. Familiile regale şi suveranii sunt astfel de repere. Ei servesc ca apexuri ale societăţii, faţă de care fiecare se poate raporta în mod corespunzător. Pentru cineva care apreciază ordinea şi existenţa unui scop în tot ceea ce facem, monarhul este o necesitate socială”.

 

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librării la prețul de 50 lei.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.