Invitatie la teatru: Buzunarul cu paine

buzunarul cu paine(1)

Spectacolul de teatru “Buzunarul cu pâine” de , cu actorii și Rodica Ionescu, va avea loc miercuri, 25 septembrie, ora 20:00 în cafeneaua La mine-n copac, str. Lipscani nr. 43. Pentru  rezervări apelați 0747013106.

“Buzunarul cu pâine” este un proiect cultural semnat teatru’ LA MASA, o comedie absurdă care ne face să medităm asupra dragostei față de câini și oameni. Cu această punere în scenă piesa lui are parte de un nou concept, reprezentat de spațiul neconvențional, ambientul muzical şi jocul actoricesc.

teatru’ LA MASA combină arta culinară cu teatrul. La noi poveștile au la propriu sare şi piper şi multe alte condimente, care vor face ca atunci când vei mânca, aroma şi gustul lor urcând către fibrele creierului tău, să-ţi dea idei frumoase şi să te facă să te gândești la poveștile noastre.  

 

Citiți un dialog între cei doi protagoniști ai piesei de teatru, Buzunarul cu pâine de Matei Vișniec.

Rodica Ionescu – Hai să facem ceva.
– Ce să facem?
Rodica Ionescu – Nu ştiu.
Vitalie Bichir – Păi, vezi.
Rodica Ionescu – Hai să jucăm “Buzunarul cu pâine”
Vitalie Bichir – Nu vreau.
Rodica Ionescu – De ce?
Vitalie Bichir – Nu am stare.
Rodica Ionescu – Şi fără stare nu poţi?
Vitalie Bichir – Nu.
Rodica Ionescu – De ce?
Vitalie Bichir – Starea permite actorilor să dezvaluie în scenă tot ce nu poate fi controlat prin tehnica profesiei, tot ce ascunde fiinţa lor. Trăind starea, actorul operează cu acest mijloc de expresie, fiind simultan relaxat şi concetrat, având posibilitatea să controleze şi să determine dialogul pe care-l realizează cu sala. Starea nu se joacă. Starea de joc este provocată de situaţii scenice speciale, încărcate de semnificaţii. Semnificaţia provoacă stare, dar nu o explică…
Rodica Ionescu – Acum înţeleg…
Vitalie Bichir – Ce?
Rodica Ionescu – De ce au ieşit pozele noastre în halul ăsta…

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.