Dublă lansare de carte Mircea Danieliuc la MȚR

afis Adenium mtrEditura Adenium vă invită duminică, 15 septembrie 2013, de la ora 17:00, la Librăria Cărturești din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român la lansarea cărților Pisica Ruptă” și Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul” de Mircea Daneliuc, apărute anul acesta în colecția Punct RO. Proză.

Alături de autor, vor lua cuvântul și Cristian Teodorescu, iar evenimentul va fi moderat de Liviu Antonesei, directorul editorial al Editurii Adenium.

Evenimentul de lansare va avea loc în cadrul Zilelor Muzeului Țăranului Român, care se vor desfășura în perioada 12-22 septembrie 2013. În această perioadă, la Studioul „Horia Bernea” se va organiza o retrospectivă a filmelor lui Mircea Daneliuc.

Scriitor, regizor și scenarist, Mircea Daneliuc a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din București, la secţia de regie. A debutat ca regizor în anul 1975, cu filmul Cursa, pentru care a primit premiul de debut din partea Asociației Cineaștilor din România (ACIN) și cu care a participat la festivaluri internaţionale de film la Belgrad, New Delhi, Cairo, Moscova, Barcelona.

Ca scriitor, a debutat în 1997, cu bestsellerul Pisica ruptă, reeditat anul acesta de Editura Adenium. Romanul a primit Premiul ASPRO pentru cea mai bună carte a anului și Premiul ICR pentru proză „Liviu Rebreanu”. Cea mai recentă carte a sa, Ca un grătar de mici. Un picior de plai, cu șpițul, să va bucura cu siguranță de același succes.

 

 

            Parteneri: Editura Adenium, Librăria Cărturești MNȚR

            Parteneri media ai MNȚR: 24-Fun, Radio Romania, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Internaţional, RFI, Itsy Bitsy, Zeppelin, Igloo, Arhitext, Arhitectura, Observator cultural, Cultura, BeWhere!, TV City, LiterNet.ro, Hot News, webpr.ro, Port.ro, b365.ro, onlinegallery.ro, modernism.ro, www.ArtClue.net, www.artline.ro, www.artactmagazine.ro, www.decosieco.ro, www.daciccool.ro, www.inparc.ro, SemneBune.ro, totuldespremame.ro, www.cooperativaurbana.ro, www.cooperativatraditionala.ro, www.comunicatedepresa.ro, Terra Magazin, www.meidaiq.ro.

 

 

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.