Castiga electric&more

Revista SemneBune vă invită la concurs. Câștigă “Cartea de vizită cu autograf”.

Acest concurs, ca și altele pe care le organizăm, au ca scop promovarea scriitorilor români, debutanți sau consacrați. De asemenea, vă invităm să citiți multă literatură contemporană.

La această ediție, punem la bătaie două exemplare cu autograf din volumul de poeme electric&more de Marius-Iulian Stancu, apărut la , în colecţia Radical din 4.

Despre autor

marius-iulian-stancu-256x198

Marius-Iulian Stancu a debutat în 2011, cu volumul “Întoarcerea în pivniță”, apărut la Editura , volum despre care poetul Leonard Ancuța spunea: “poveştile se construiesc în jurul unui univers ca o pivniţă. o peşteră modernă, tehnicizată, în care focul platonician este înlocuit cu ecrane de computer, LED-uri sau reclame de neon…în pivniţă sunt ritmuri electro, iar imaginile conduc spre mâini fosforescente, către noapte, clubbing, bere, mişcare…nu e un film simplu, nu e un film facil, nu vă aşteptaţi la o melodramă siropoasă sau la un thriller de acţiune. e ceva mult mai subtil”, în timp ce Marius Ghilezan aprecia: “Întoarcerea în pivniţă e un pretext pentru poet de a încerca expresia curentului beat pe un corp cenuşiu. Există viaţă şi acolo unde nu e lampă, ar vrea să ne spună el. Autorul nu negociază condiţii umane, nu ceartă pe nimeni şi nu se plânge că nu vine autobuzul. În cartea sa totul se reintepretează.”

Poeziile lui Marius-Iulian Stancu sunt de asemenea prezente în antologiile “Ziua cea mai lungă” (Herg Benet, 2011) și “Cele mai frumoase poeme din 2011″ (Tracus Arte).

Despre carte

electric-and-more-marius-iulian-stancu

În „electric&more”, Marius-Iulian Stancu revine cu o poezie mai matură, cu o construcție mai elaborată, poezie care însă nu și-a pierdut nici plăcerea jocului, nici pe cea a imaginației. Pentru cititorii care au vizitat spațiul imaginat de poet în “Întoarcerea în pivniță”, “electric&more” reprezintă fără-ndoială o delectare pe care nu ar trebui să și-o refuze.

“cu puţină voinţă, cartea trece din raft în mână. deschide la pagina 43. dacă există etica electro, atunci este aici. what else is there? sateliţii dau măsura distanţelor dintre noi, noua religie impune înălţarea unei lanterne cu ambele mâini, sacrificarea ei în braţele unui urs de pluş imens în semn de recunoştinţă pentru ultimele irizări ale petelor de benzină întinse pe asfalt – tinereţea noastră. de aici nu se poate decât continua.” (V.)

„mie îmi place discursul ăsta sincopat de-a dreptul şi sincron cu outerspace-ul, cum face zoom-ul ăsta de la distanţe foarte mari, şi mai ales imaginarul imprevizibil care poartă haine supernoi şi faţă de poezia cotidiană, ceva de neopren futuristic. e tensionat, e dinamic şi e straniu.” (Adrian Diniş)

„e frumos şi un pic trist, cu accese şi răbufniri, are o atmosferă bună, bizară, ceva între filmele şi textele nordice şi stranietatea franceză. jucăuş, proaspăt, aproape irezistibil.” (Medeea Iancu)

„poezia lui Marius-Iulian Stancu ilustrează legătura tot mai strânsă ce se stabileşte între tinerii poeţi din secolul XXI (ale căror dezvoltări în planul expresiei evoluează o dată cu remodelările mediilor virtuale) şi idealul neoliberal al ordinii spontane, a cărui variantă contemporană, numită de unii file-sharing ecosystem, se impune în raporturile dintre tehnologie şi discursurile poetice emergente ale momentului. familiaritatea şi ataşamentul pe care le arată cei mai tineri poeţi faţă de valorile şi de principiile unui tip nou de raportare la lume şi la procesele comunicaţionale (ceea ce unii numesc astăzi nomadic utopianism) sunt pentru mine deosebit de încurajatoare, după anarhismele fără substanţă din poezia scrisă la noi cu un deceniu în urmă. îmi place să descopăr în versurile lui Marius-Iulian Stancu spiritul acelui splendid poem al lui Brautigan, “All Watched Over by Machines of Loving Grace”. poezia lui Stancu, exactă şi bine dozată, tehnică fără excese supărătoare, nu este, cum a spus cineva, futuristă, fiindcă el ştie prea bine că pentru noi The Future’s so Last Century.” (Claudiu Komartin)

Pentru a câștiga această carte, trebuie să continuaţi într-un mod personal următoarele versuri aparţinând autorului:

 3. vreau și eu așa

lumini intermitente pe

cineva să dea din brațe tot (doar una din  nopţile acelea)

Nu trebuie decât să răspundeți  în câmpul Recomandați pe Facebook (sau prin comentariu). Dacă nu folosiți nici un instrument de socializare (Facebook, nici G+, nici Twitter, Linkedin), puteți răspunde completând câmpurile din Lasă un răspuns.

Puteţi trimite răspunsurile dumneavoastră până luni, 4  martie 2013, ora 23:59. Câştigătorii vor fi anunţaţi cel târziu miercuri, 6  martie. Pentru câştigătorii din Bucureşti premiul va fi înmânat personal, iar pentru cei din provincie, acesta ajunge prin curierat poştal. Câștigătorii vor fi selectați de redactorii revistei SemneBune.

Pentru a intra în posesia premiului, cei anunţaţi ca fiind câştigători vor trimite un mail pe adresa arnoux@semnebune.ro, conţinând adresa poştală şi un număr de telefon. Mail-ul trebuie trimis într-un interval de maximum 10 zile de la anunțarea câștigătorului pe site.

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.

Comentarii

 1. vreau și eu așa

  lumini intermitente pe

  cineva să dea din brațe tot (doar una din nopţile acelea)

  Cand luna a uitat sa se mai stinga

  Iar notii au uitat sa mai adoarma…

  Suras de verb intors pe

  Coama dealului ecvestru, senil

  De atata amar de invatat, se odihneste

 2. @Catalina Dumitrache: pentru ca e copy/paste Bogdan Costea nu intra in jurizare. multumim pentru semnalizare

  @Bogdan Costea: concursul a fost gandit de asa natura incat sa fie nevoie sa dam copy/paste. pentru asemenea concurs, puteam pune intrebari de genul cum se numeste autorul sau la ce editura a aparut cartea. Nu intrati in concurs cu acest raspuns

  1. Si eu va multumesc pentru interventie.Nu-i normal ce fac unii…

 3. Vreau și eu așa
  lumini intermitente pe
  cineva sa dea din brațe tot
  să-i cadă din ochi raze de lumină
  să iasă din decor
  carnagiu să provoace peste tot.
  Să-mi plece mintea la plimbare
  să-mi cadă stele la picioare.
  Cuvintele grele să treaca pe langa mine
  ca umbrele de vant
  s-aprind voioasă farul de tristețe
  și să împrăștii ceață peste lume.

  1. Va apartine cumva creatia?Nu-nteleg,care-i faza aici?Ce ati postat aici este creatia mea…si nu mi se pare normal sa apara si la dumneavoastra.Cred ca e o confuzie,nu vi se pare?

 4. vreau și eu așa
  lumini intermitente pe
  cineva să dea din brațe tot
  coborand
  treapta dupa treapta
  si cumva
  de nicaieri
  sa apara o figura noua

 5. vreau și eu așa
  lumini intermitente pe
  cineva să dea din brațe tot (doar una din nopţile acelea)

  și întuneric să orbecăi prin inima ta.

  Apoi iar luminile
  să îmi coordoneze pașii
  să dansez peste tălpile tale.