alți morți

murise acum vreo două zile spânzurat cu furtunul de la dacia aia cu parbriz spart (furtunul plin de benzina care de fapt era sânge).a avut totuşi o moarte uşoară nu ca nea’ gică de la patru care a fost jupuit de viu când l-au găsit nasul şi urechile dispăruseră.

mătuşa matilda cea din spitalul de pe strada 82 era fericită ori de câte ori îl vedea pe fi-su matei la tv era dilăr ea nici nu ştia cu ce se mănâncă se bucura nespus şi era tare mândră.

nu demult l-a văzut cu tac-su de mână evident mateiuţ nu ştia cine-i tac-su sau cum o agăţase el pe mă-sa într-un vagon infect de tren ronţăind seminţe în nesimţire cu o respiraţie de scrumieră că pe atunci erau la modă lucky strike.
matilda era o damă bine ajunge să scriu doar moulin rouge.
acum m-am entuziasmat prea tare. ideea-i că tac-su murise la scurt timp bând otravă de şoareci cu vodkă nu nu de la otravă era atât de scârbit încât s-a aruncat

matei nici asta nu a aflat i-au ascuns prea multe până şi cum o cosea pe veta în paris ah franţuzii ăia care ne invidiează muierile pentru mirosul de jos şi pentru mâncarea românească tradiţională ştiu eu căci la ei acum e-n vogă scocârlozul bineînţeles scocârlozul este o boală încă neinventată a diabeticiilor. îţi cade pielea atunci când te aştepţi mai puţin o aduni o rulezi şi o vinzi în piaţă la tarabe de doi lei gustă unu doi trei marfă vândută.
şi totuşi cum am ajuns aici? matildei îi e teamă că fi-su va muri şi el a avut mai mulţi taţi majoritatea au fost nebuni mumă-sa nu a învăţat-o cum să-l aleagă pe ăla bunul aşa că matilda a stat ba cu drogaţi înrăiţi ba cu criminali violatori în serie nici măcar nu ştia de unde aste denumiri.
îi iubea căci atunci când îi vedea pe tvr la ştiri sta cu ceaşca de ceai şi aplauda. asta a făcut o viaţă întreagă a stat şi a aplaudat.
da matidla va muri
cum a murit şi spânzuratul nostru
nu l-a găsit nimeni încă.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Bianca Dobrescu

Avatar
Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.