Yoga Sutra

Editura Herald publica un nou titlu in colectia Princeps: Yoga Sutra.

Nu se stie practic nimic despre viata lui Patanjali, si unii savanti cred mai degraba ca acesta are o realitate de ordin mitic. Mai multe referinte sugereaza ca Patanjali a trait in perioada de timp cuprinsa intre 200 i.e.n. si 400 e.n. Textele antice il considera deseori o incarnare a zeului sarpe Ananta, fiind uneori infatisat ca jumatate om si jumatate sarpe.

Pe langa paternitatea (compilarea) Yoga Sutrei lui Patanjali i se mai atribuie un comentariu la gramatica sanscrita a lui Panini, numit Mahabhashya. Mai exista si multe alte texte ayurvedice atribuite acestuia. Aproape toti savantii cred ca aceste texte au fost de fapt scrise de catre persoane diferite din zone diferite…(citeste mai mult)

Titlu Yoga Sutra
Autor: PATANJALI
Traducator: WALTER FOTESCU
Format 13 x 20 cm
Pagini 224
ISBN 978-973-111-339-5
Colectie PRINCEPS

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.