Tantra – Traditia hindusa

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 16.07.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Tantrismul este, de mai bine de un mileniu, un element esential al vietii religioase a Indiei si al gandirii sale religioase. Unele dintre aspectele cele mai curioase, dar si, mai ales, numeroase trasaturi fundamentale ale hinduismului vechi sau modern decurg din el: cultul zeitei Kali, mantrele, sexualitatea rituala, felurite rituri… De altfel, in Occident umbla zvonuri nejustificate despre extravaganta si excesele tantrismului, alimentate de o literatura ce cauta mai mult sa seduca publicul decat sa-l instruiasca efectiv.

 Andre Padoux

 *

Unul din multele merite ale acestei carti este acela de a prezenta pentru prima data fenomenul tantric in toata complexitatea care ii este proprie, plasandu-l intr-o perspectiva foarte ampla, in care i se face dreptate fiecareia dintre dimensiunile sale: istorica, textuala, religioasa, filosofica, antropologica, neomitand sa analizeze variatele moduri in care tantrismul a fost perceput in India si in Occident, ca si impactul sau, pe cat de intens pe atat de problematic, asupra experientei spirituale contemporane in Statele Unite si in Europa.

Raffaele Torella

Titlu: „Tantra – Traditia hindusa „
Autor: PADOUX ANDRE
Traducator: RADU BERCEA
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 336
Tipul tiparirii: Policromie, carton laminat
ISBN: 978-973-111-281-7
Colectie: TANTRA
An aparitie: 2012

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.