Sergiu Benga premiat de Editura Nemira

Ultimul set de carti cu care recompenseaza implicarea in campania de sondare a publicului poposeste in biblioteca lui… (ta-taaam!) Sergiu Benga. Multumim pentru raspunsurile oferite in campania “Ce fel de cititor esti?”. Sondajul s-a incheiat.

Setul de cinci carti sunt oferite de si contin urmatoarele titluri:

Mică istorie a prezervativului

de Béatrice Fontanel, Daniel Wolfromm
Traducator: Ion Doru Brana
Colectia: Erotikos
Numar pagini: 164
Format:  Soft 107×178 mm

Despre carte: Hulit, criticat sau interzis ori, dimpotrivă, venerat pe furiș, lăudat și recomandat, prezervativul a parcurs drum lung din Antichitate și până în prezent. Emblemă a intimității, a stârnit dispute aprinse, înflăcărând preaînalți ai Bisericii, oameni de știință și politicieni preocupați de controlul fertilității.

Mitologia care înconjoară acest obiect este fascinantă. Legende, anecdote și glume pline de tâlc stau mărturie. Cartea lui Béatrice Fontanel și Daniel Wolfromm adună multe dintre poveștile despre această „căciuliță“. Mică istorie a prezervativului îi trece în revistă evoluția, de la formele ei primitive, începând cu vezica de capră, la cele actuale, într-un studiu ce analizează mentalitățile care au atras schimbări după schimbări.

 

Elenic şi creştin în viaţa spirituală a Bizanţului timpuriu

de Endre v. Ivánka
Traducator: Vasile Adrian Carabă
Colectia: Byzantivm
Numar pagini: 144
Format: Hardcover 150 x 220 mm

Despre carte: „Origenism, Arianism, Nestorianism, Monofizitism, Iconoclasm – nu sunt decât numele celor mai grave erezii creștine care au tulburat viața Bisericii din veacurile III–VIII și care au în comun gândirea elenică, exprimată în structurile lor filosofice bine determinate de curentele dominante ale epocii. Dar, paradoxal, această gândire elenică este responsabilă și de înfrângerea ereziilor, tocmai prin modul potrivit de abordare și încadrare a ei în spiritul credinței creștine. Exemplul cel mai elocvent prezentat de Endre v. Ivánka îl reprezintă Școala Capadociană, unde, cu aceleași unelte filosofice, ereziile antitrinitare din veacurile III–IV sunt demontate. Nu Platon sau Aristotel în sine sunt periculoși pentru viața Bisericii, ci modul de receptare a filosofiei lor. Firește, pentru ereziarhi, gândirea acestor mari filosofi este normativă, concepțiile lor despre lume sau om fiind preluate aproape în literă, în timp ce pentru Părinții Bisericii, ea nu este decât o ancilla theologiae, o unealtă adecvată de exprimare a învățăturii lui Hristos și nimic mai mult.”  Vasile Adrian Carabă

 

Fiicele reginei fecioare

de Jeane Westin
Traducator: Adriana Cerkez
Colectia: Damen Tango
Numar pagini: 568
Format: Soft 107×178 mm

Despre carte:

Personalitate învăluită într-o aură legendară, Elisabeta I a Angliei este eroina unui roman în care poveștile de dragoste se înlănțuiesc pe fundalul unei epoci care nu contenește să aprindă imaginația scriitorilor și cititorilor deopotrivă. La Curtea reginei fecioare, intrigile se țin lanț. Doamnele de onoare nutresc pasiuni secrete, care le pot amenința statutul social. Privită prin ochii acestor personaje fermecătoare, capricioasa Elisabeta I se dezvăluie în ipostaza de femeie îndrăgostită, captivă a imposibilei alegeri între sentimentul datoriei politice și dorințele inimii.

Autoare de îndrăgite romane istorice, Jeane Westin a scris o carte pasionantă despre puterea regală, datorie, dragoste, trădare. La Curtea unei regine de fier, destinele doamnelor de onoare stau sub semnul întrebării, iar aparențele ascund întotdeauna primejdii. Emoția, atmosfera și misterul își așteaptă cititorii în fiecare pagină a romanului.

 

Voi aştepta

de Raymond Chandler
Traducatori: Mihai Dan Pavelescu, Dorina Tataran, Cornelia Bucur
Colectia: Suspans
Numar pagini: 320
Format: Hardcover 150 x 220 mm

Despre carte: Antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, va apărea anul acesta la Editura Nemira, care îi dedică o serie de autor celui care a fermecat milioane de cititori și care l-a adus în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe. Proiectul cuprinde patru volume de povestiri polițiste, prin care puteți redescoperi șarmul literaturii de cea mai bună calitate și forța unui stil care, de-a lungul anilor, a încântat publicul din lumea întreagă . În cursul acestui an, editura va tipări toate volumele antologiei.

În primul volum, intitulat Voi aștepta, regăsesc câteva dintre cele mai cunoscute proze scurte ale autorului american: Uşa de bronz, Marlowe învinge mafia, Ucigaşul din ploaie, Voi aştepta, Poveste din Poodle Springs.

Până în prezent, în seria de autor Raymond Chandler de la Nemira au apărut romanele Play-back; Adio, iubito; Sora cea mică; Fereastra de sus; Somnul de veci, care s-au bucurat de un enorm succes și în rândul cititorilor din România. Romanul Doamna din lac este în curs de pregătire în cadrul aceleiași serii.

ÎN MIEZ DE NOAPTE, ÎNTR-O CAMERĂ DE HOTEL… domnişoara Cressy stă ghemuită pe canapea ascultând jazz şi aşteptând cu înfrigurare un iubit misterios.

TONY RESECK, DETECTIVUL HOTELULUI… primeşte o vizită nedorită din partea fratelui său, membru al unei bande de răufăcători, care îi cere să-l predea imediat pe musafirul anunţat.

DUPĂ DOAR O ORĂ DE LA SOSIRE… ajutat chiar de detectiv, mult căutatul individ reuşeşte să iasă din clădire, dar nu şi să scape neobservat.

UN ANUNŢ TELEFONIC… strânge ca într-o gheară inima lui Tony. În urma unui schimb de focuri…

În ianuarie 1935, povestirea Ucigaşul din ploaie îl prezintă pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului XX, cu di­plomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar crea­torul său, maestru abso­lut al şcolii americane hard-boiled a ro­manului poliţist.

Despre autor: Raymond Thornton Chandler (1888 – 1959) este vazut drept intemeietorul romanului politist modern american, protagonistul sau Philip Marlowe astazi considerat sinonim cu termenul „detectiv particular”. Chandler s-a nascut in Chicago, Illinois, in 1888. Abandonat de tatal sau, s-a mutat impreuna cu mama in Marea Britanie in 1900, fiind intretinuti de un unchi. A studiat la Dulwich College in Londra, in acelasi loc unde invatasera P.G. Wodehouse and C. S. Forester. A urmat sproadic cursuri la universitate, alegand sa-si petreaca timpul intre Paris si München. La varsta de patruzeci si cinci de ani si la indemnul sotiei sale, se dedica scrisului, abordand genul pulp. Prima sa povestire, „Blackmailers Don’t Shoot”, va fi publicata in cea mai importanta revista de gen, Black Mask (unde publicat si Dashiell Hammett), in 1933. Iar primul sau roman, The Big Sleep (Somnul de veci), va aparea in 1939, aducandu-i un succes ce il va propulsa ca scenarist la Hollywood. Carte „Somnul de veci” este ecranizata in 1946, filmul fiind regizat de Howard Hawks si avandu-i in rolurile principale pe Humphrey Bogart si Lauren Bacall. Colaboreaza cu Billy Wilder la scenariul filmului Double Indemnity (1944) si la Strangers on a Train (1951) regizat de Alfred Hitchcock. Desi nu era un autor prolific (intre 1933 si 1939 a scris doar nouasprezece povestiri), Chandler a incercat in permanenta sa depaseasca limitele genului pulp. Eforturile sale au fost recunoscute: in 1946 a primit Premiul Edgar pentru scenariu, iar in 1954 acelasi premiu decernat de Mystery Writers of America pentru roman. Se stinge din viata la 26 martie 1959.

 

Fuga vânătorului

De George R.R. Martin, Gardner Dozois, Daniel Abraham

Traducator: Irina Negrea
Colectia: Nautilus SF
Numar pagini: 432
Format: Soft 107×178 mm

Despre carte:

Trei scriitori, treizeci de ani, o carte. Fuga vânătorului este rodul unui joc care a durat trei decenii. George R.R. Martin, Gardner Dozois și Daniel Abraham au inventat o poveste subtilă, pornind de la un personaj enigmatic, care sălășluiește în întuneric. Fascinaţi de ce se ascunde înlăuntrul oricărei fiinţe umane, autorii au dat frâu liber închipuirii, invitând cititorii în lumi care funcţionează după alte reguli decât cele ale oamenilor.

„Roman al iniţierii în misterele lumilor posibile, carte a explorărilor și a descoperirilor.“  The Guardian

Volum scris la șase mâini, Fuga vânătorului seamănă cu un puzzle. Efectul lui depinde de imaginaţia și de priceperea celui care asamblează piesele.

__

Miercuri, 19 sept. 2012, vom trage la sorți doi cititori norocoși, din totalul de respondenți, pe care îi vom recompensa cu un cititor de cărți electronice – ebook reader – de la partenerul BOOKbyte, iar de la prietenii noștri de la ELKOTech Romania, sponsorul principal al proiectului, vom oferi marele premiu, o Tabletă-PC.

Multumim tuturor partenerilor si indeosebi publicului pentru implicare!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.