Psihoterapie si consiliere cognitiv comportamentala

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 23.04.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Editura Herald anunta un nou titlu in colectia Psihoterapie: Psihoterapie si consiliere cognitiv comportamentala de Frank Wills.

„Lucrarea de fata, ce apartine psihoterapeutul britanic Fran Wills, face parte dintr-o serie SAGE care isi propune promovarea, in randul cititorilor, a proiectelor centrate pe folosirea in a practica a abilitatilor analizate. Ea este, cu alte cuvinte, un instrument util, concis, cu valoare explicativa si focus pragmatic, dedicat specialistilor (sau aspirantilor in domeniu) in terapia cognitiv-comportamentala. Pornind de la premisa ca rolul acesteia nu trebuie sa fie unul fundamental directiv, persuasiv – raportul dintre terapeut si cel care apeleaza la el fiind unul de colaborare – autorul urmareste, dupa cum el insusi subliniaza, urmatoarele chestiuni relevante pentru aceasta abordare: aspecte teoretice fundamentale, consideratii privind schimbarea interpersonala, cognitiva, comportamentala sau afectiva, procesul ce determina evolutia terapeutica in sfera gandirii, comportamentului si emotiei dar si locul terapeutului cognitiv-comportamental astazi. Wills sustine ca un element important pentru specialistii acestei arii este promovarea ideii de <<descoperire ghidata>> in procesul terapeutic, ca opusa <<schimbarii modului de gandire>>. El ofera, astfel, modalitati creative pentru facilitarea procesului. Wills afirma, de altfel, ca acest principiu, alaturi de cel al colaborarii, constituie cei doi piloni de baza ai lucrarii sale.” Irina-Gabriela Buda, „Romania libera”

 

Descrierea bibliografica a cartii: Frank Wills, Psihoterapie & consiliere cognitiv comportamentala, Traducere din limba engleza: Gabriela Calut, Editura Herald, Colectia Psihoterapia, Bucuresti, 2012, 352 p.

Titlu: „Psihoterapie & consiliere cognitiv comportamentala „
Autor: WILLS FRANK
Traducator: GABRIELA CALTUT
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 352
Tipul tiparirii: Policromie
ISBN: 978-973-111-261-9
Colectie: PSIHOTERAPIA
An aparitie: 2012

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.