Nemira

Infiintata in 1991, este una dintre primele edituri particulare din Romania si si-a pastrat celebritatea in industria cartii prin rafinament, prin valoarea autorilor publicati si, nu in ultimul rand, prin curajul de a experimenta permanent noi tehnici literare.

Initial, Nemira a fost identificata cu literatura science-fiction dupa ce a lansat o marca derivata – colectia Nautilus ce a fost foarte bine primita de cititori. Ulterior, si-a sporit semnificatia impunandu-se cu noi produse editoriale.

Printr-un program amplu materializat in sute de titluri de certa valoare, totalizand zeci de mii de exemplare, Nemira a imbogatit patrimoniul cultural si spiritual al Romaniei.

Atragerea unor autori de prestigiu, publicarea scrierilor unor nume mari in literatura universala, inchegarea unui corp redactional de elita si consecventa in urmarirea unui program editorial elevat au condus la realizarea unor carti de inalta tinuta intelectuala si de o reala frumusete grafica: romane science-fiction, suspans, lucrari de eseistica si filozofie, literatura universala, istorie, politica, religie, dictionare, carti practice, carti pentru copii etc.

Autori celebri au fost publicati pentru prima data la Nemira: Stephen King, Frank Herbert, Isaac Asimov, dar si Roger Caillois, Rene Girard etc.
Nemira a lansat tineri autori romani si a promovat valorile autentice. H. R. Patapievici, I.P. Culianu, Lucian Vasilescu, Radu Aldulescu, Daniel Banulescu, Petre Barbu si-au publicat primele titluri la Nemira. Colectiile editurii sunt bine cunoscute: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Biblioteca de Politica, Biblioteca de Istorie, Biblioteca de Psihologie etc.

Librarie Virtuala Nemira (www.nemira.ro), patru librarii Nemira, librarii pe timpul verii la mare si retea de distributie in intreaga tara, newsletter saptamanal, primele carti in format electronic pe piata romaneasca, toate acestea completeaza imaginea moderna a editurii.

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.