Mă sinucid altă dată de Kerstin Gier

Kerstin Gier, autoarea a peste 30 de romane, se bucură de un mare succes, multe din cărţile sale fiind declarate „Cartea anului” în Germania. Kerstin a debutat în 1996. În 2005 a publicat Ein unmoralisches Sonderangebot, roman distins cu premiul DeLia, astfel autoarea şi-a asigurat prezenţa în juriu începând cu 2007 la ediţiile viitoare. „Scrisul trebuie să fie ca o distracţie. Scrieţi ceea ce aţi dori voi înşivă să citiţi” zice autoarea.
Kerstin nu debordează de umor. E uşor amuzantă pe alocuri. Nu fascinează şi nu-ţi vine să o reciteşti. Titlul cărţii mi-a stârnit interesul, însă tema sinuciderii a fost făcută praf. Romanul se încadrează în categoria: „literatură de autobuz” (adică ceva ce aş citi numai în cazul în care nu am nici măcar un ziar la mine)
Personajul principal, Geri, trecută de 30 de ani e evident că vrea să sinucidă şi deşi tinde să îi iasă în mod spectaculos, nu mi se pare că a scrie unui ziar, a trimite n scrisori cu ceea ce nu ai fost în stare să spui – duc către ceva tare. Mai, mai că știam sfârșitul din primele pagini.
Dar, poate că nu sunt un cititor bun. Iată ce zic alții:
„Un roman spumos, inteligent, plin de umor, absolut fermecător! Scrisorile de adio ale eroinei sunt extrem de emoționante, dezarmant de sincere. Kerstin Gier a inventat mecanismul perfect de transformare a fiecărei catastrofe într-o mică binecuvântare.” Kolner Stadt-Anzeiger
„Unele cărți sunt ca o cutie de praline: pur și simplu uiți de toate și nu te mai poți opri!” Westdeutsche Allgemeine Zeitung 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Bianca Dobrescu

Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.