De la Gala din Bucuresti la expozitia din Leipzig

Cele mai „frumoase” cărţi finaliste la prima ediţie a Galei Industriei de din România vor fi expuse la Leipzig, la „Best Book Design from all over the World”

La numai o săptămînă de la încheierea primei ediţii a Galei Industriei de din România, echipa Headsome Communication a reuşit înscrierea celor 10 titluri finaliste la categoria „Cea mai frumoasă carte – Concepţie grafică şi Ilustrată” în expoziţia „Best Book Design from all over the World”, ediţia 2013, organizată în cadrul Tîrgului de Carte de la Leipzig.

 

Cu o tradiţie de 50 de ani, „Best Book Design from all over the World” este organizat în prezent de Fundaţia Stiftung Buchkunst. În cadrul competiţiei-expoziţie, sînt acceptate să expună toate ţările lumii: cărţi „frumoase”, selectate de un juriu naţional, în urma unei competiţii de profil. Dintre titlurile expuse, un juriu independent alege cea mai  frumoasă înscrisă. La cea mai recentă ediţie, cea din martie 2012, au fost expuse 540 de cărţi, din 31 de ţări.

La ediţia din 2013 a „Best Book Design from all over the World”, România va expune cele 10 titluri finaliste la Categoria „Cea mai frumoasă carte – Concepţie grafică şi Ilustrată” în cadrul primei ediţii a Galei Industriei de carte din România – Bun de Tipar.

 

Cei 5 finalişti ai Categoriei „Cea mai frumoasă carte – Concepţie grafică” la prima ediţie a Galei sînt: Găsiţi şi pierduţi / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu – concepţie grafică: Nicu Ilfoveanu (Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu), Ultima transhumanţă de Dragoş Lumpan – concepţie grafică: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafică), Hexachordos de Şerban Foarţă – concepţie grafică: Loredana Tîrzioru (Brumar), Amintiri de Zoe Cămărăşescu – concepţie grafică: Corneliu Alexandrescu  (Casa Editorială Ponte) şi Seria „Co-lecţia de economie” – concepţie grafică: Alexe Popescu (Publica).

Premiul i-a revenit lui Nicu Ilfoveanu, pentru volumul Găsiţi şi pierduţi / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu.

Cei 5 finalişti ai Categoriei „Cea mai frumoasă carte – Carte ilustrată” au fost: Electro+ de Agnes Birebent, Nicu Ilfoveanu – ilustraţii: Nicu Ilfoveanu (Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu), Grafică fără computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum – concepţie: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafică), Vise despre case. Carte de poveşti pentru copii şi părinţi de Eliza Yokina (Igloo Media), Poveste cu un gînd strănutat de Laura Grünberg – ilustrator: Alexandra Rădulescu (Paralela 45) şi Versez de Iv cel Naiv – ilustraţii de Vali Petridean (Vellant). Cîştigători: Carla Duschka, Ciprian Isac, cu volumul Grafică fără computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum.

 

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România“ îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Organizatori: Federaţia Editorilor din România şi Headsome Communication / Producătorul primei ediţii a Galei: Agenţia de Publicitate Graffiti BBDO

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.