Arta de a-ti face datorii

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 10.02.2012 în rubrica Recomandare de lectură și are asociate următoarele etichete: , .

Editura Art ne prezinta Arta de a-ţi face datorii

Aşadar, să-ţi faci datorii şi să nu le poţi plăti pe urmă – iată fundamentul ordinii sociale, infernul şi paradisul oricărei bănci. Un pamflet savuros care demonstrează cu meticulozitate şi umor mecanismele de funcţionare ale societăţii noastre. Deşi scris la începutul secolului al XIX-lea, nu necesită nici un efort în plus pentru a înţelege că băncile rămân aceleaşi, doar debitorii se schimbă.
Morala este simplă: cu toţii ajungem să avem  datorii la un moment dat, dar să le faci fără metodă şi fără stil e o blasfemie! Aşa că,  în loc să ne chinuim să scăpăm de ele, mai bine am învăţa cum să le facem „ca la carte”.

Traducere din limba franceză de Mihaela Dobrescu
136 p, 120×180, paperback
ISBN 978-973-124-466-2

Jacques-Gilbert Ymbert (1786-1846) a fost un înalt funcţionar din timpul Restauraţiei franceze şi autor a nenumărate vodeviluri  si  amflete. Pentru Ymbert, fundamentul ordinii sociale este faptul de a-ţi face datorii, nicidecum obligaţia de a le şi restitui. 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.