dupa Glamorama

Bret Easton Ellis a anuntat pe Twitter finalizarea scenariului dupa romanul Glamorama
Filmarile incep in 2012

Glamorama este cartea care ar putea sa-l impuna pe Ellis drept cel mai ambitios si mai indraznet scriitor al generatiei sale. Este o reflectare perfecta a epocii noastre, un roman ce trebuie neaparat citit.” (The Seattle Times)
„Infiorator de amuzant si de trist, in acelasi timp. Un geniu cumplit!” – Bret Easton Ellis, despre scenariul scris de Roger Avary.
Din opera lui Bret Easton Ellis, in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom” au mai aparut in traducere romanele American Psycho (2005) si Lunar Park (2006).

Veste excelenta venita pe Twitter de la Bret Easton Ellis. Scenaristul si regizorul Roger Avary, cunoscut cinefililor datorita unor filme precum Pulp Fiction sau Beowulf, a terminat de scris scenariul dupa romanul Glamorama al lui Ellis. Filmarile vor incepe in 2012.
„Infiorator de amuzant si de trist, in acelasi timp. Un geniu cumplit!” – aceasta a fost reactia controversatului scriitor la finalul lecturii scenariului scris de Roger Avary.
Roger Avary a mai adaptat pentru marele ecran, in urma cu 9 ani, un alt roman de-al lui Bret Easton Ellis, The Rules of Attraction (Regulile atractiei) .

Nascut in 1964 in Los Angeles, Bret Easton Ellis a cunoscut succesul inca de la debut, cu romanul Mai putin decit zero (1985), scris pe cind studia la Bennington College, in Vermont. In 1987 publica al doilea roman, Regulile atractiei, iar in 1991 ii apare American Psycho, o carte-bomba, pentru care s-a spus ca America nu-l va uita (si nici ierta) vreodata. Roman-cult al anilor ’90, ecranizat in 2000, American Psycho a declansat controverse aprinse, autorul fiind chiar obligat sa-si anuleze primul turneu de promovare a cartii din cauza amenintarilor. Ellis a mai publicat volumul de povestiri Informatorii (1994) si romanele Lunar Park (2005) si Glamorama (1998).
Considerat de multi critici un nihilist – desi el insusi se declara un moralist –, Bret Easton Ellis scrie carti extrem de dure si de captivante, ce au drept personaje tineri moderni si fara astimpar, decisi sa-si traiasca viata din plin intr-un vid existential si moral de care sint mai mult sau mai putin constienti.
Din creatia prozatorului american, Editura Polirom a mai publicat in limba romana romanele American Psycho (2005), Lunar Park (2006).

Editia in limba romana a romanului Glamorama (traducere din limba engleza, note si postfata de Adrian Buz) a aparut in colectia „Biblioteca Polirom” in 2008.
Romanul lui Bret Easton Ellis nu neglijeaza nici unul din „condimentele” cu care autorul si-a obisnuit cititorii. Plasata in lumea modei si a glamour-ului sau gaunos, cartea infatiseaza, cu sarcasm si umor, o situatie cu iz de fantezie suprarealista: citeva modele din lumea sic a modei internationale se convertesc la terorism si pun la cale o mare conspiratie. Debusolare, lipsa de sens, sex, crime si atentate, toate sint ingrediente necesare ale unei istorii a carei semnificatie se dezvaluie pe nesimtite, pe masura ce naratiunea avanseaza. Povestea are un ritm si o evolutie ce fac din personajul narator, Victor Ward/Johnson, un soi de picaro alert de sfirsit de mileniu, implicat intr-o aventura incredibila, care poarta amprenta asa-numitei epoci MTV contemporane.

Cele mai noi titluri aparute in colectia „Biblioteca Polirom”, aici.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Comments are closed.