Festivalul Internațional Musica Kronstadt 2019 – ediția a VI-a

Academia și Festivalul Internațional

„MUSICA KRONSTADT 2019, ediția a VI-a – TOGETHER SOUNDS GREAT”

3-9 august Brașov

 În perioada 3-9 august, Festivalul Internațional “Musica Kronstadt 2019”, ediția a VI-a, „TOGETHER SOUNDS GREAT”, aduce la Brașov elitele muzicii clasice mondiale de la:

Berliner Philharmoniker, Gewandhausorchester Leipzig, Orchestra Filarmonică din Rotterdam, Orchestra Simfonică „Gran Teatro del Liceo”- Barcelona, Duissburger Philharmoniker, Badisches Staatskapelle Karlsruhe, Orchestra Simfonică Norrköping, Filarmonica „George Enescu”- București, Filarmonica de Stat „Transilvania” – Cluj-Napoca, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova”- Iași, Conservatorul „Giuseppe Verdi”- Milano, Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului Stuttgart, Universitatea Națională de Muzică  București, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”- Cluj-Napoca, Opera de Stat Timișoara și Opera Brașov.

 

Programul Festivalului Internațional „MUSICA KRONSTADT 2019, ediția a VI-a –  TOGETHER SOUNDS GREAT”

 

  1. sâmbătă, 3 august, ora 20:00

JAZZ CONCERT                              Nicolas Simion Quartet             Clubul Copiilor Brașov

  1. duminică, 4 august, ora 20:00

JAZZ CONCERT                              Nikolaj Bentzon                        Clubul Copiilor Brașov

  1. luni, 5 august, ora 18:00 Centrul Cultural Reduta Brașov

CONCERTUL DE DESCHIDERE – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”MUSICA KRONSTADT 2019”

  1. marți, 6 august, ora 18:00

Academia MUSICA KRONSTADT în Concert                                   Bastionul Țesătorilor Brașov

  1. miercuri, 7 august, ora 19:30 RECITAL DE OBOI ȘI CORN ENGLEZ Centrul Cultural Reduta Brașov

                         Simone Sommerhalder | Adrian Cioban | Ludovic Armin Cora | Sena Ducariu – pian

  1. joi, 8 august, ora 19:30 Clubul Copiilor Brașov

Academia MUSICA KRONSTADT în Concert

  1. vineri, 9 august, ora 18:00 Centrul Cultural Reduta Brașov

Concert de Închidere – Academia și Festivalul Internațional MUSICA KRONSTADT 2019


Muzeul Național George Enescu va pune la dispoziție  o nouă expoziție,  “Universalitatea lui George Enescu”.

Aceasta  va avea loc perioada 2-9 august la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov.

Publicul este așteptat cu drag, intrarea este liberă.


Festivalul oferă o agendă unică de 7 concerte gratuite întregii comunități, o Academie de Vară alcătuită din masterclass-uri la instrumentele de suflat:  oboi, flaut, clarinet, fagot, corn, trompetă, precum și cursuri de corepetiție, cursuri de muzică de cameră, ansambluri orchestrale de suflători, acestea fiind destinate unui număr aproximativ de 85 de cursanți din România, Spania, Germania, Suedia, Israel și Liban.

Renumitului muzician de jazz de origine daneză, Nikolaj Bentzon va avea statutul de „compozitor în rezidență”  .

Unicitatea acestui Festival și Academii la nivel internațional constă în formarea ad-hoc a orchestrei de suflători MUSICA KRONSTADT, ansamblu care va evolua în concerte sub bagheta dirijorilor Gábor Horváth, Emil Vișenescu, Ionuț Podgoreanu, George Hariton. Componența acestui ansamblu este format din  cursanții Academiei, alături de elitele muzicii clasice mondiale de la orchestrele mai sus menționate.

SALONUL EXPO-Musica Kronstadt găzduiește firme celebre precum Gebr. Alexander Mainz, Germania – fabrică de construit corni, firma Yamaha prezentă cu o varietate foarte mare de instrumente de suflat – flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trompetă, grupul Buffet Crampon, Galileo Dolce din Israel – specializată în constuctia de trompete, Georg Rieger din Germania – specializată în aparatură de precizie dedicată instrumentelor oboi și fagot, Aperto București recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea instrumentelor și accesoriilor comericalizate.

Vă invităm să urmăriți evenimentele acestui an pe platforma online www.academyofmusic.eu precum și în paginile facebook – Arte Kronstadt și Friends of Arte Kronstadt

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.