Împăratul muștelor, în premieră la Teatrul EXCELSIOR

Teatrul prezintă, vineri 12 ianuarie 2018, premiera oficială a spectacolului Împăratul muștelor, o adaptare a binecunoscutului roman scris de realizată sub semnătura regizorală a lui .

La mai bine de o jumătate de secol de la data primei sale apariții, Împăratul muștelor ajunge pe scena Teatrului , unde devine o metaforă a timpului prezent ce surprinde teme acute ale zilelor noastre, precum bullying-ul, un fenomen din ce în ce mai răspândit printre copii, violența, pierderea inocenței sau permanenta controversă civilizație – sălbăticie care pune față în față omul „natural” și omul „social”.

Ralph, Jack, Piggy, Roger, Simon, Sam, Eric, Henry, Bill și Perceval sunt zece băieți care se trezesc brusc pe o insulă pustie, salvați din calea războiului, dar izolați de restul lumii. Eliberați de normele societății adulte, ei vor fi, însă, nevoiți să asculte de o nouă regulă: propriul instinct de supraviețuire. Sub amenințarea unei așa-numite bestii nevăzute care îi pândește din umbră, cei zece băieți vor cădea pradă unui „război psihologic” care îi va dezbina în două tabere care îi au drept lideri pe Ralph, vocea civilizatoare a grupului, și pe Jack, întruchipare a impulsului sălbatic, animat de forța dominației.

Spectacolul Împăratul muștelor ne proiectează în acel spațiu atemporal, unde limita dintre joc și realitate devine fragilă, aproape insesizabilă, în miezul insulei ascunse în fiecare dintre noi. În versiunea scenică pe care a creat-o la Teatrul EXCELSIOR, a explorat  impulsurile conflictuale ale naturii umane, într-un spectacol crud și sincer, poetic și misterios asemeni unui drum inițiatic. O poveste alegorică despre abisurile ființei umane și transcenderea limitelor, despre ipostazele răului și nebănuitele sensuri ale ideii de „captivitate”. Pentru , Împăratul muștelor este acea „poveste care îl face pe cititorul sau pe spectatorul ei să își pună anumite întrebări și să discute despre aceste probleme majore pe care le aduce în prim plan”.

Biletele sunt disponibile pe site-ul http://www.bilet.ro/ și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

Împăratul muștelor
după romanul omonim scris de
Adaptarea:
Traducerea:

Distribuția
Ralph – Ștefan Iancu
Jack – Ionuț Vlad Popescu
Piggy – Mihai Mitrea
Roger – Ștefan Mihai
Simon – Alex Popa
Sam – Dan Pughineanu
Eric – Andrei Bibire
Henry – Dan Clucinschi
Bill – Vlad Lință
Perceval – Alin Potop

Regia: Tudor Lucanu
Scenografia: Vladimir Turturică
Mișcarea scenică: Ștefan Lupu
Muzica și universul sonor: Petre Ancuța
Percuția: Loredana Cosovanu și Mircea-Alexandru Băluță
Asistent: Alina Dumitrache


pentru rockspirație și imbold:

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.