Don Pasquale în recital la Ateneul Român

Asociaţia dă startul proiectului  ,,Opera în recital”.

Prima reprezentaţie este de G. , miercuri, 10 octombrie, ora 19, la Ateneul Român, sala mică.

(un burlac  de 70 de ani care trăiește în Roma) a dorit o căsătorie între nepotul său orfan, Ernesto, și o femeie bogată. Ernesto este îndrăgostit de Norina, o văduvă frumoasă, dar săracă, și refuză să se supună cerințelor unchiului său. Ca pedeapsă pentru neascultarea lui Ernesto, Don Pasquale a decis să îl dezmoștenească pe Ernesto și să-şi caute o tânără mireasă .  În acest scop, îi cere ajutor prietenului său, doctorul Malatesta. Doctorul o va prezenta pe Norina ca fiind Sofronia, sora lui crescută la mânăstire. Pasquale, încântat de cuminţenia şi virtutea tinerei, se însoară cu ea.

Durata evenimentului este de 2 ore şi 20 de minute.

Distribuția:

Don Pasquale – Mihnea Lamatic

Doctor Malatesta – Fang Shuang

Ernesto – Mihai Urzicană

Norina – Maria Ungheanu

Notar – Sergiu Neamţu

Pianist – Tudor Scripcariu

Spectacolul este un eveniment  închinat  belcanto-ului italian.  Asociaţia doreşte să aducă ,,Măriei Sale, Publicul’’, titluri de opere interpretate integral acompaniate de pian.

Biletele se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român din Bucureşti.  Telefon  +40-21-315 6875 si online

Detalii pe Pagina de Facebook a Home of Strings

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.