Personajele lui Ion Creangă la Alicante

Muzeul Național al Literaturii Române Iași, cu sprijinul Universității din Alicante, prezintă în Spania expoziția de ilustraţii ale poveştilor şi povestirilor lui , realizate de . Vernisajul expoziției „Creangă și personajele sale”, găzduită în Sala Polivalentă din cadrul Muzeului Universității din Alicante, va avea loc marți, 21 februarie 2017, la ora 17:00, în prezența prorectorului Universității, directorului muzeului, profesorilor și a comunității românești.

Expoziția „Creangă și personajele sale” este organizată în cadrul proiectului „Creangă, călător prin lume”, ce marchează împlinirea a 180 de ani de la nașterea scriitorului și continuă programul „Anul aniversar ”. Expoziția a mai fost itinerată la începutul anului 2017 la Veneția cu sprijinul Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, marcând astfel Ziua Culturii Naționale. Poveştile şi povestirile la care trimit cele peste 50 de ilustraţii de şi prezentate în cadrul expoziţiei sunt: „Fata babei și fata moșneagului”, „Povestea lui Harap-Alb”, „Dănilă Prepeleac”, „Soacra cu trei nurori”, „Povestea unui om leneș,” „Punguța cu doi bani” și „Prostia omenească”.

Proiectul va include, pe lângă expoziție, și o serie de activități conexe ce se vor derula în același spațiu. Astfel, se vor defășura ateliere și vizite școlare la care vor participa elevi vorbitori de limbile spaniolă și catalană, precum și elevi din cadrul „Școlii de română pentru a doua generație a Migrației” și lecturi ale poveștilor lui Ion Creangă, traduse în limbile spaniolă și catalană la .

Expoziția de la Alicante va putea fi vizitată în perioada 21 februarie – 25 martie 2017. Mai multe infromații se regăsesc pe site-ul www.mua.ua.es , precum și pe pagina Facebook a MNLR Iași.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.