Oaspeții de onoare ai Bookfest 2017 din partea țării invitate, Suedia

 • Sub sloganul „Sweden: Creating Stories”, 9 oaspeți suedezi de primă mărime vor sosi la Bookfest: scriitori, ilustratori, editori și manageri culturali.
 • Peste 20 de evenimente în programul țării invitate, cu un accent special pe educație și pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială și promovarea diversității.

 

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a fost gazda conferinței de presă dedicată Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția 2017. În cadrul evenimentului, Grigore Arsene, Președintele Asociației Editorilor din România, și E.S. Doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei în România, au oferit informații de ultimă oră despre ediția din acest an a celui mai important salon de carte autohton.

Cu această ocazie, au fost anunțați oaspeții de onoare ai Bookfest 2017 din partea țării invitate, Suedia. Nouă invitați de primă mărime – scriitori, editori, ilustratori și manageri culturali:

 • Aris Fioretos – scriitor, eseist si traducător, laureat a numeroase premii importante, din a cărui opera, la Editura Humanitas Fiction, a fost tradus recent romanul Mary.
 • Majgull Axelsson – una dintre cele mai importante scriitoare suedeze contemporane, autoarea bestsellerului Vrăjitoare de aprilie (Editura Vremea, 2001).
 • Athena Farrokhzad – poetă, critic literar, autoare de piese de teatru şi traducatoare, una dintre cele mai îndrăgite scriitoare suedeze de astăzi de către cititorii din România.
 • Cecilia Hansson – poetă, traducătoare şi jurnalistă freelancer, autoare a unui volum de interviuri cu scriitori şi artişti din Austria, Ungaria şi România.
 • Jacob Dalborg – preşedinte al grupului media Bonnierförlagen, unul dintre cele mai importante din lume, înființat în 1804, ce numără astăzi peste 8000 de angajați.
 • Mårten Sandén – autor si editor de cărți pentru copii, laureat al Premiului Astrid Lindgren.
 • Stina Wirsén: designer grafic şi ilustratoare, cu experienţă bogată în workshop-uri de ilustraţie pentru copii.
 • Arina Stoenescu – designer grafic si editoare, implicată în proiecte suedezo-române dedicate ilustrației de carte și cărților pentru copii.
 • – editor Galago, una dintre cele mai cunoscute edituri dedicate benzii desenate, și al revistei „Galago”, una dintre cele mai vechi reviste europene de bandă desenată alternativă.

Standul Suediei, în calitate de țară invitată de onoare a Salonului de Carte Bookfest, ediția a XII-a, va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4.


Pentru mai multe informații, accesați: http://www.bookfest.ro/tara-invitata/suedia# / https://www.facebook.com/events/491195007717817

Persoană de contact: Mihai Leontescu, Coordonator Proiecte și Comunicare, Ambasada Suediei – mihai.leontescu@gov.se

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.019 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.