Lansarea romanului autobiografic Viață, de Keith Richards

Luni, 10 iulie, la ora 12.20, la Culturadata (Ministerul Culturii, Bdul Unirii nr 22), a avut loc lansarea volumului Viață, de Keith Richards, cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, apărută de curînd în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducere din limba engleză şi note de Veronica D. Niculescu şi Lucian Niculescu.

Despre îndelung aşteptata autobiografie a celebrului chitarist, compozitor, solist şi membru fondator al formaţiei Rolling Stones vor vorbi Eugen Caminschi (chitaristul trupei Vama) și Dan Croitoru (Editura Polirom).

Evenimentul a aveut loc în cadrul Conferinței Mastering the Music 2017, prima conferință din România organizată pe teme de industrie muzicală, ce a ajuns la a doua ediție și care se adresează în primul rînd artiștilor independenți, dar și echipelor acestora: manageri, agenți de booking, agenți de PR, tour manageri etc. Mastering the Music 2017 va avea loc în perioada 10-11 iulie la Ministerul Culturii, în incinta Culturadata (Bdul Unirii 22, București).

Mai multe detalii despre conferință: http://masteringthemusicbusiness.ro/

Programul celor două zile de conferință: http://masteringthemusicbusiness.ro/program-mmb2017/

Bilete la conferință: http://masteringthemusicbusiness.ro/bilete/

Pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Autobiografia lui Keith Richards spune povestea unei vieţi trăite în ritm de rock: de la băiatul care asculta obsesiv discurile cu Chuck Berry şi Muddy Waters, care a învăţat să cînte la chitară şi a înjghebat o formaţie alături de Mick Jagger şi Brian Jones pînă în zorii succesului; arestările pentru posesie de droguri care i-au imortalizat imaginea de proscris; compunerea unor riffuri de neuitat, precum cele din „Jumping Jack Flash” şi „Honky Tonk Woman”; relaţia cu Anita Pallenberg şi moartea lui Brian Jones; exilul în Franţa pentru a evita plata impozitelor, turneele incendiare din Statele Unite, izolarea şi dependenţa; răcirea relaţiei cu Mick Jagger şi împăcarea ulterioară; căsătoria, viaţa de familie, albumele solo şi proiectul noii sale formaţii, X-Pensive Winos. Cu francheţea sa proverbială, Keith Richards ne oferă povestea unei vieţi despre care ne-am dorit mereu să ştim mai multe, o viaţă liberă, neînfricată, adevărată.

„Pentru legiunile de fani Rolling Stones, Keith Richards nu e numai sufletul celei mai mari formaţii de rock din lume, ci şi zeul revoltei: un desperado, un aventurier, un poète maudit, unicul supravieţuitor… cel mai cool tip de pe planetă. Iar Viaţă e povestea intimă şi emoţionantă a călătoriei unui om de-a lungul deceniilor, chiar aşa cum s-a petrecut, fără ipocriziile şi punerea în scenă la care apelează de obicei marii artişti cînd îşi fac portretul.” (The New York Times

„Keith a văzut tot, le-a trăit pe toate şi cumva, miraculos, a supravieţuit. Ai spune că a dus o viaţă fascinantă, dar întunecată şi periculoasă, tocmai ca noi să nu mai fim nevoiţi să trecem prin ea. Dar Viaţă nu e numai o experienţă trăită prin reprezentant. În ea se simte cu adevărat spiritul rockului, viaţa pură şi dură pe drum, cînd eşti dependent de heroină şi nu ştii de unde o să-ţi iei următoarea doză.” (The Independent

„Un roman ca o lovitură directă în stomac.” (Le Point)


Keith Richards (n. 1943) este chitarist, solist şi compozitor. Este cofondatorul formaţiei Rolling Stones, dar şi solistul propriei sale formaţii, The X-Pensive Winos.

James Fox s‑a născut în Washington, D.C., în 1945 şi l-a cunoscut pe Keith Richards de la începutul anilor ’70, cînd lucra ca jurnalist la Sunday Times, în Londra. Este autorul bestsellerului internaţional White Mischief. Locuieşte în Londra cu soţia şi fiii lui.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.