De la Subcarpaţi, la „Impuls întunecat”

Seara de vibrate!festival începe, vineri seara, de la ora 19.00, în Tipografia Tea & Coffee House, cu „Dialoguri cu şi despre muzică”, cu Shiry Rashkovsky, profesor de violă la Royal Holloway, Universitatea din Londra, dar şi un excelent solist, cu nenumărate concerte pe scene internaţionale.

Seara se încheie în Kruhnen Musik Halle, unde, de la ora 22.00, îi veţi putea asculta pe cei de la Subcarpaţi, în concertul cărora vor răsuna şi notele clasice, căci alături de ei vor fi membri ai vibrate!festival Superstrings Orchestra. Despre Subcarpați, The Guardian spunea că este „un mix exploziv între vechi şi nou. O combinaţie eclectică ce aduce împreună specifică pieselor folk româneşti şi cântecelor de unitate, instrumente tradiţionale şi ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop şi dancehall”

Sâmbătă, 17 iunie, vibrate!festival se reîntoarce în Kruhnen Musik Halle, de la ora 19.00. Anul acesta, despre „Ritmurile inimii” vor cânta vibrate!festival Superstrings Orchestra, Valeriy Sokolov (vioară), Vlad Maistorovici (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Emma Rotomeza (violă), (violoncel). Alături de ei va fi soprana Teodor Gheorghiu, originară din Braşov, care a cunoscut faima pe scenele internaţionale.
Duminică, 18 iunie, de la ora 11.00, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Shiry Rashkovsky îi aşteaptă pe cei interesaţi la un masterclass de violă, în care va oferi câteva din secretele unei interpretări de excepţie.
Ediţia a III-a a vibrate!festival se încheie în notă clasică, într-un spaţiu clasic – la Sala Patria, unde braşovenii şi nu numai sunt aşteptaţi de la ora 19.00. Nota de neconvenţional va fi dată de programul serii, reunit sub titlul „Impuls întunecat”, în care, din nou, va cânta soprana Teodora Gheorghiu. Alături de ea vor mai fi Vlad Maistorovici (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), (violoncel), Diana Ionescu (pian), Sam Armstrong (pian).
La toate concertele, elevii şi persoanele cu dizabilităţi, vor avea intrarea gratuită.
Biletele pentru concerte, care costă între 20 și 50 de lei, se pot achiziţiona de la Librăria Şt.O.Iosif sau online, de pe bilet.ro sau la faţa locului, înainte de eveniment.
Pentru noutăţi urmăriţi pagina de internet – www.vibratefestival.ro – şi alăturaţi-vă comunităţii de pe facebook.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.