Workshop Noh. Teatrul Noh

Ambasada Japoniei anunță venirea Companiei în România unde urmează să susțină spectacole la București și la Sibiu și un la „I.L.Caragiale”. Este o ocazie unică pentru cei interesați de teatrul tradițional să ia contact direct cu unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai genului – maestrul YAMAMOTO AKIHIRO (actor de teatru Noh în stilul Kanze, director al și Președinte al Asociației Actorilor de Teatru Noh din Japonia).

Workshop Teatru NOH

Noh sau drama clasică japoneză ale cărui origini numără peste șapte secole de existență este o formă de teatru care implică deopotrivă cântecul, dansul precum și utilizarea măștilor pictate într-un spectacol aparte, plin de sobrietate și eleganță care transpune privitorul într-o lume de legendă. Pentru publicul din România, maestrul Yamamoto alături de membrii companiei vor susține un la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, joi, 16 iunie, de la ora 11.00.

Workshop-ul va cuprinde:

-prezentarea principalelor elemente din alături de o scurtă istorie a genului

– interpretarea unor fragmente din piese Noh cu acompaniament muzical

-prezentarea instrumentelor muzicale specifice Teatrului Noh (fluier, toba mica de mana, toba mare de mana, toba mare, etc)

-explicații despre măști
-explicații despre costume

-interpretarea unui scurt dans cu costume, etc

Organizatorii evenimentului:

Ambasada Japoniei, , Yamamoto Noh Theatre, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București

Persoanele interesate sa participe la WORKSHOP-UL DE TEATRU NOH de la , de joi, 16 IUNIE, ora 11.00, trebuie să se înscrie direct la , la adresa: rezervari.unatc@gmail.com

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.