„Un minut de dans sau Uf!!!” şi „Vivaldi şi anotimpurile”

a debutat vineri cu o expoziție dedicată coregrafului , urmată de coupé-ul „Un minut de dans sau Uf!!!” şi „ şi anotimpurile”.

vivaldi-si-anotimpurile-afisPrimul spectacol, „Un minut de dans sau Uf!!!”, vorbește despre travaliul procesului de creație. Îi avem în scenă pe , pe “omului orchestră” Paul Ilea (SENSOR / KULT STUDIO), căruia îi aparține muzica și pe Ana Vişan şi Răzvan Stoian, doi dansatori extrem de talentați, care improvizează, experimentează, exersează mișcări – totul fiind presărat cu un umor fin – pentru a realiza minutul de dans perfect, motiv pentru care spectacolul nu este niciodată la fel. Practic, e un spectacol „laborator”, în care spectatorilor li se arată o frântură din munca enormă care se asunde în spatele unui singur minut de dans.

            „ şi anotimpurile”, după o idee de regie şi concept spaţial de , este o poezie a mișcării, care aduce pe scenă lumea plină de mister și fantezie a lui Gigi Căciuleanu. Aparent haotic, amețitor, cu scene care se succed aleator, spectacolul scoate în evidență, cu ajutorul dansului, al muzicii și al cuvântului, diferitele trăiri ale omului – iubirea, gelozia, timiditatea, agresivitatea, suferința etc., care se schimbă în același mod în care se schimbă anotimpurile. Întrebări aparent ușoare, ca „Cine?”, „Ce?”, „Când?”, „Unde?” (rostite în engleză și în maghiară) pe care și le pune omul în fața destinului, primesc inevitabil același răspuns: „Nu știu”.

            „Vivaldi şi anotimpurile” este un spectacol plin de sensibilitate, extrem de complex, care depășește cu mult granițele unui simplu spectacol de dans și teatru, ajungând în sfera psihologică și în cea filosofică, lucru care îl face destul de greu de digerat la o primă vedere. E genul de spectacol care trebuie văzut de mai multe ori, pentru a putea fi înțeles pe deplin.

            Nu cred că greșesc cu nimic dacă spun că avem de a face cu o capodoperă, iar cu acest spectacol Gigi Căciuleanu nu face altceva decât să dovedească încă o dată că este un artist atins de geniu.

Această prezentare necesită JavaScript.

UN MINUT DE DANS SAU UF!!!

un spectacol de Gigi Căciuleanu

Distribuția: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Ana Visan, Răzvan Stoian

Coregrafia, regia și scenografia: Gigi Căciuleanu

Muzica originală: Paul Ilea

Light Design: Cristian Petru Simon

Gigi Caciuleanu Romania Dance Company

Producători spectacole Companie: Fundația Art Production & Asociația Global Art în parteneriat cu Teatrul Mic, Bucureşti

VIVALDI ŞI ANOTIMPURILE

un spectacol de Gigi Căciuleanu

după o idee de regie şi concept spaţial de

Text: Sonet Baroc n:7 de Beney Zsuzsa

Traducerea: Paul Drumaru

Distribuția: Monica Ristea, Daniel Victor Pop, Cristina Iuşan, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Anca Loghin, Rareş Budileanu, Raisa Anè, Luchian Pantea, Georgiana Ghergu, Claudiu Banciu, Mihaela Mihai, Delia Martin, Cristina Holtzli, Andrei Chiran, Tiberius Vasiniuc, Sergiu Marocico, Bianca Fărcaş, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Erika Domokos, Gabriela Bacali, Ştefan Mura, Robert Oprea.

Coregrafia și regia: Gigi Căciuleanu

Scenografia: Măriuca Ignat

Muzica: Antonio Vivaldi

Light Design: Daniel Klinger

Teatrul Naţional, Târgu-Mureş – Compania „Liviu Rebreanu”

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Alexandra Mihalcea

Alexandra Mihalcea
Din 1991 a publicat poezie, proză scurtă şi articole în diverse reviste literare din ţară şi din străinătate. A debutat în anul 2006, cu volumul de poezie „Eva, Anno Domini 2005” (Curtea Veche Publishing) şi este prezentă în antologiile „Ultima generaţie. Primul val” (Editura Muzeul Literaturii Române, 2005) și „6 de inimă neagră” (Ed. Singur, 2015). Scrie despre teatru cu plăcere chirurgicală, iubește chitara și pictează.