TNI: „Cafeneaua” lui Purcărete este invitată la Arad

lui , unul dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Naţional Iaşi, participă la cel de-al treilea festival al toamnei.

După prezenţa sa pe scena Reuniunii Teatrelor Naţionale de la Chişinău şi cea a recentului Festival Naţional de de la Bucureşti,  se joacă la Arad, în cadrul celei de a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Clasic. Selecţionerul festivalului este criticul de teatru Maria Zărnescu.

Reprezentaţia va avea loc pe 13 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

teatru-fitca-cover-1-678x316

 

             CAFENEAUA            

de  

Regia:

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Muzica: Vasile Şirli

Video: Andrei Cozlac

Pregătire muzicală: Diana Roman

Asistent regie: Radu Ghilaş

Asistenţi scenografie: Vladimir Iuganu, Iuliana Gherghescu

Distribuţia:

Teodor Corban, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Puşcaşu, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Haruna Condurache, Constantin Avădanei, Horia Veriveş, Daniel Busuioc, Petru Ciubotaru, Puşa Darie, Gelu Zaharia, Livia Iorga, Oana Sandu, Diana Roman, Andreea Spătaru, Radu Homiceanu, Cosmin Panaite, Grigore Andrei Sava, Adrian Marele, Lucian Valacu

Durata: 2h 20′ (cu pauză)


Cafeneaua e, desigur, un local public în care se consumă cafea… Cafeneaua lui Goldoni este, însă, centrul lumii veneţiene, esenţa vieţii cetăţii, loc de întâlnire, de observaţie, de bârfe, scena pe care se perindă protagoniştii unor încurcături cu mult miez comic.

Acţiunea se desfăşoară în timpul Carnavalului, iar  personajele au un desen pregnant de realist pe diferite paliere ale unor varii clase sociale – de la onestul cafegiu Ridolfo (Teodor Corban), până la abilul proprietar de tripou Pandolfo (Horia Veriveş), de la clevetitorul Don Marzio ( Călin Chirilă) până la nobilul scăpătat Flaminio ( Constantin Puşcaşu), de la nefericitul  dependent de noroc Eugenio (Ionuţ Cornilă) până la răbdătoarea sa soţie Vittoria (Andreea Boboc), de la Placida ( Petronela Grigorescu) – călătoarea eternă pe urmele soţului,  până la balerina Lisaura (Haruna Condurache), prinsă în plasele dedublărilor mascate. Cafeneaua le strânge laolaltă poveştile şi devine martorul unor destine cu viciile şi virtuţile lor. Mari sau mici.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Corina Giurgia

Corina Giurgia
Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/