TNI: „Cafeneaua” lui Purcărete este invitată la Arad

Cafeneaua lui Silviu Purcărete, unul dintre cele mai apreciate ale Teatrului Naţional Iaşi, participă la cel de-al treilea festival al toamnei.

După prezenţa sa pe scena Reuniunii Teatrelor Naţionale de la Chişinău şi cea a recentului Festival Naţional de Teatru de la Bucureşti, Cafeneaua se joacă la Arad, în cadrul celei de a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic. Selecţionerul festivalului este criticul de teatru Maria Zărnescu.

Reprezentaţia va avea loc pe 13 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

teatru-fitca-cover-1-678x316

 

             CAFENEAUA            

de Carlo Goldoni 

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Muzica: Vasile Şirli

Video: Andrei Cozlac

Pregătire muzicală: Diana Roman

Asistent regie: Radu Ghilaş

Asistenţi scenografie: Vladimir Iuganu, Iuliana Gherghescu

Distribuţia:

Teodor Corban, Călin Chirilă, Ionuţ Cornilă, Constantin Puşcaşu, Petronela Grigorescu, Andreea Boboc, Haruna Condurache, Constantin Avădanei, Horia Veriveş, Daniel Busuioc, Petru Ciubotaru, Puşa Darie, Gelu Zaharia, Livia Iorga, Oana Sandu, Diana Roman, Andreea Spătaru, Radu Homiceanu, Cosmin Panaite, Grigore Andrei Sava, Adrian Marele, Lucian Valacu

Durata: 2h 20′ (cu pauză)


Cafeneaua e, desigur, un local public în care se consumă cafea… Cafeneaua lui Goldoni este, însă, centrul lumii veneţiene, esenţa vieţii cetăţii, loc de întâlnire, de observaţie, de bârfe, scena pe care se perindă protagoniştii unor încurcături cu mult miez comic.

Acţiunea se desfăşoară în timpul Carnavalului, iar  personajele au un desen pregnant de realist pe diferite paliere ale unor varii clase sociale – de la onestul cafegiu Ridolfo (Teodor Corban), până la abilul proprietar de tripou Pandolfo (Horia Veriveş), de la clevetitorul Don Marzio ( Călin Chirilă) până la nobilul scăpătat Flaminio ( Constantin Puşcaşu), de la nefericitul  dependent de noroc Eugenio (Ionuţ Cornilă) până la răbdătoarea sa soţie Vittoria (Andreea Boboc), de la Placida ( Petronela Grigorescu) – călătoarea eternă pe urmele soţului,  până la balerina Lisaura (Haruna Condurache), prinsă în plasele dedublărilor mascate. Cafeneaua le strânge laolaltă poveştile şi devine martorul unor destine cu viciile şi virtuţile lor. Mari sau mici.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.982 de abonați.

Autor articol: Corina Giurgia

Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/