Secretul din carte – o oră vrăjită de lecturi, mărturisiri și discuții

Biblioteca Națională a României lansează, din luna martie 2016, campania Secretul din carte, o serie de întâlniri săptămânale cu personalități culturale și cărțile pe care acestea le iubesc, având-o ca amfitrion pe scriitoarea Doina Ruști – o oră vrăjită de , mărturisiri, discuții cu publicul, în fiecare joi, de la 18:00.

maia morgenstern

Prima întâlnire, care o va avea ca invitată pe Maia Morgenstern, are loc în data de 3 martie 2016 (spațiul Symposium, parter). Intrarea este liberă.

Maia Morgenstern este cea mai cunoscută actriță din România, cu un palmares impresionant, din care amintim filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni, Fiii Witman, Patul lui Procust, The Passion of the Christ sau Domișoara Christina, conduce un teatru, este decana unei facultăți de actorie și joacă pe scenele bucureștene cu pasiune constantă, cu talent uriaș, cu stil.

Joi la ora 18, Maia Morgenstern vine la Biblioteca Națională, ca să ne împărtășească secretul din carte. Cartea pe care ea o iubește cel mai mult.

Există o zi a săptămânii în care ușa Bibliotecii Naționale se deschide ca de la sine. În lumina ei verde apare invariabil un om învăluit în mantaua (altfel) invizibilă a marilor cititori. El e vizitatorul de joi și deținătorul Cheii Glom.

Secretul din carte își propune să readucă cititorii în biblioteci, să redeschidă gustul pentru . Scriitori, artiști, oameni de cultură din varii domenii vin astfel la Biblioteca Națională să citească din cărțile lor preferate. Fiecare implică mărturisiri, jocuri, dialoguri și efecte media. Evenimentul este filmat cu sprijinul studenților de la Facultatea de Arte. Întâlnirea este secondată de un spectacol de teatru sau de o proiecție de film de scurt metraj.

Proiectul Secretul din carte e realizat de Biblioteca Națională în colaborare cu , , Facultatea de Arte a Universității și .

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.