Premiera piesei „O femeie singură” La Teatrul de Artă

afis_o-femeie-singura1Joi, 13 octombrie, de la ora 20.15, va avea loc, la București, premiera spectacolului O FEMEIE SINGURĂ de și . Spectacolul este un one-woman-show interpretat de actrița , în regia lui .

Piesa O FEMEIE SINGURĂ este o secvență din cotidianul unei femei prizonieră în propria viață, devenită o construcție alcătuită din persoane, preocupări, obiecte inutile, străine și agresive, din care ieșirea pare imposibilă.

“Provocarea mea personală a fost modul de abordare a personajului, a textului, a actriței și, evident, a publicului. Iar provocarea s-a numit sinceritate. Pentru că Maria, protagonista piesei lui și a lui , este cea mai sinceră persoană din lume, cea mai inocentă, naivă, cea mai caldă. Pentru a o înțelege în esență pe Maria sau pentru a înțelege ce au vrut autorii să ne spună prin glasul Mariei, eu și am fost nevoiți să traducem textul, să stăm pe fiecare frază în parte și să desfacem în cuvinte cât mai potrivite gândurile și trăirile ei.” – , regizor

o-femeie-singura_001În ciuda poveștii – mai  degrabă dramatică –, spectacolul O FEMEIE SINGURĂ descrețește bine frunțile, pentru că „textul este scris cu foarte mult umor și nu poți să nu ții cont de el – totuși e scris de Dario Fo care este un mare comedian. Eu m-am distrat foarte tare lucrându-l.” – Andreea Bibiri

Piesa “O femeie singură” poartă semnătura celebrilor dramaturgi italieni Dario Fo și Franca Rame, doi dintre  cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei, care au avut curajul asumării convingerilor și angajamentului față de probleme politice și sociale și s-au implicat în numeroase controverse cu statul, poliția, cenzura, televiziunea și Vaticanul. Dario Fo, câștigător, în 1997, al Premiului Nobel pentru Literatură, este autorul a peste 70 de piese de teatru, traduse în peste 30 de limbi.

o_femeie_singuraScenografia spectacolului O FEMEIE SINGURĂ îi aparține lui Adrian Pitica; grafică afiș – Adelina Pitica, foto – Romulus Boicu.

Bilete pentru premiera din 13 octombrie se pot achiziționa online, din rețeaua Eventim –www.teatruldearta.ro/bilete, sau de la București, rezervari@teatruldearta.ro.

Contact:

Costinela Caraene, Specialist PR – Teatrul de Artă București
Tel: 0745.25.95.85, e-mail: comunicare@teatruldearta.ro

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andra Pavel

Andra Pavel
A urmat studii de sociologie politică și antropologie la Facultatea de Științe Politice, SNSPA București, iar acum lucrează în cercetare de piață. Când fuge din cotidian, o găsiți în echipa de organizare a unor evenimente culturale sau împreuna cu voluntari din ONG-urile în care a crescut.