”Eu. O casă de păpuși”. Un spectacol de văzut la Teatrul Odeon, în ianuarie

Spectacolul „Eu. O casă de păpuși„, o adaptare modernă a capodoperei lui , intră în anul 2016 cu două reprezentații la : sâmbătă, 16 ianuarie și vineri, 22 ianuarie, la ora 19:30. La peste 130 de ani de la premiera piesei de care a deschis calea emancipării femeii, montarea de la , semnată , continuă să stârnească întrebări, într-o lume în care Nora nu mai este o raritate, ci este prezentă în tot mai multe dintre noi.

Eroină ce precede femeia modernă, Nora decide să evadeze din „casa de păpuși” în care fusese închisă întreaga viață, lucru de neconceput în mentalitatea epocii: „Casa noastră n-a fost niciodată decât o casă de păpuși. Eram păpușa-soție, după cum la tata fusesem păpușa-copil. Iar copiii noștri au fost, la rândul lor, păpușile mele. Asta a fost căsnicia noastră.” Spectacolul este prima producție în premieră din proiectul Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist din România și Estul Europei, câștigător al Ibsen Scholarship 2014, fiind o coproducție a Teatrului Odeon și a Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

 Sâmbătă 16 ianuarie și Vineri, 22 ianuarie 2015

, Sala Studio, ora 19.30

Eu. O casa de papusi 1

Spectacol extrem de personal, cu o atmosferă hipnotică, agresivă dar și poetică.

Teaser: https://youtu.be/vwiwP2-3rIk

Trailer: https://youtu.be/fCq2IyHBzUU

Blog: http://eu-o-casa-de-papusi.tumblr.com

Bilete disponibile on-line: http://bilete.teatrul-odeon.ro/Step10_ChooseShow.aspx?FILTER_SHOW=110

Rezervări la Casa de bilete a Teatrului Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42), între orele 11.30 – 19:00 / 021 314 72 34

 

Eu. O casa de papusi 5

“Emoţia grea se adună în straturi adânci, se depune pe nesimţite şi, ca în toate spectacolele regizoarei, ameninţă cu implozia.” (Revista Cultura – Cristina Rusiecki)

**

“Viziunea regizoarei este complet ieşită din comun, din limite, din tipare.

Reuşeşte realizarea unui show multimedia captivant cu videoproiecţii pe corpurile artistelor, muzică instrumentală rock originală marca Ovidiu Chihaia, combinată inedit cu vocea sopranei Cătălina Antal şi o coregrafie discretă creată de Ioana Marchidan.” (Ileana Andrei)

**

“Cu un timbru puternic, Aura Calarasu rosteste gandurile si nemultumirile Norei. Impactul emotional este grandios, fiind amplificat de strigatele de durere ale sopranei Catalina Antal si de videoproiectiile originale create de Cristina Baciu.” (Raluca-Simona Uluiteanu)

**

“Dacă până la această premieră, nu văzusem un recital actoricesc care întrece cu mult tiparul “şcolii de ”, îndrăznesc să spun că aici am asistat la o “lecţie deschisă” de artă actoricească.” (Dragos N. Savu)

**

“O poveste grea, apăsătoare, pe care am trăit-o atât de intens încât la final eram fericita. Totul atit de bine pus la punct, pina in cel mai mic detaliu care, oricit de morbid sau deprimant, aducea cu el bucuria unei descoperiri. A fost incredibil, mi-a placut de am innebunit si, cum n-am mai trait asa ceva, va recomand.” (Ozzy.ro)

**

“Spectacolul “Eu. O casă de păpuși” cuprinde un show multimedia extraordinar, care, îmbinat cu textul și muzica piesei este EPIC. Fiecare imagine și joc de efecte îți captiveaza privirea și îți menține atenția pe toată durata spectacolului. Am rămas profund impresionată de modul în care tehnologia a fost folosită în piesa și capacitatea ei de a face dintr-un text care îți atinge inima, să-ți ajungă la suflet.” (frunzaresc.eu)

**

“Actrița Aura Călărașu  a reușit, prin interpretarea-i magică, să scoată la suprafață temeri și sentimente pe care credeam că le păstrez bine închise în suflet. M-am trezit pusă față în față cu lupta interioară a personajului lui Ibsen, care părea a fi chiar lupta mea interioară.” (Simona Ionita).

Eu, o casă de păpuși

Regia: Carmen Lidia Vidu

Actrița: Aura Calarasu

Soprana: Catalina Antal

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica (originală, compusă si înregistrată): Ovidiu Chihaia

Video: Cristina Baciu

Text: un scenariu bazat pe piesa “Nora”, autor Ibsen

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.