Crowdfunding pentru Centrul de Teatru Educaţional Replika

Salutare tuturor!

Noi suntem Radu Apostol (regizor), Katia Pascariu (actriţă), Mihaela Michailov (dramaturg şi critic), Viorel Cojanu (actor) şi Mihaela Rădescu (actriţă) şi am înfiinţat Centrul de Teatru Educaţional Replika pe 13 februarie 2015.

Așa începe comunicatul trimis de către reprezentanții Centrului Replika, care are un titlu cel puțin haios „HAIDEȚI SĂ CREȘTEM ACOPERIȘUL LA REPLiKA!

Centrul de Teatru Educaţional Replika este un spaţiu independent, interdisciplinar, dedicat îmbinării artelor într-un concept unitar, destinat colaborării dintre artiști profesioniști și comunități sau grupuri insuficient reprezentate şi încurajând un teatru pentru un public tânăr şi implicat. Teatrul educaţional, arta participativă, artistul activist lucrând cu şi pentru comunitate sunt concepte de bază pentru noi.

La un an de la începuturile sale, Centrul de Teatru Educaţional Replika a organizat 2 ediții ale Platformei de Artă Educațională, eveniment axat pe reprezentații ale unor spectacole cu dimensiune educaționlă, prezentări de carte și proiecții de film. În cadrul Platformelor au fost jucate 17 spectacole, în care au fost implicați peste 80 de artiști, au fost prezentate 21 de cărți și studii, de către critici literari și autori cunoscuți, au fost vizionate 21 de filme.

La Centrul Replika, într-un singur an, au avut loc 7 premiere, au fost organizate 4 ateliere cu grupuri de copii și adolescenți (atelier de scriere dramatică, atelier de comunicare vizuală, atelier de jocuri și exerciții teatrale, atelier de dans contemporan), au participat la evenimentele organizate peste 8000 de spectatori.
Foarte multe dintre spectacolele noastre au fost prezentate în turneu. Familia Offline, de Mihaela Michailov, de teatru educaţional care are în distribuţie 2 actori alături de 9 copii cu vârsta cuprinsă între 11-16 ani, a fost prezentat în cadrul Turneului de Teatru Educaţional Copiii Migraţiei în Braşov, Târgu Mureş, Sfântu Gheorghe, Mediaş , Sibiu, Alba Iulia.

De ce avem nevoie de tine?

Pentru a continua activitățile noastre, avem nevoie de 8000 $ pentru reconstruirea acoperișului, asigurându-se astfel o dezvoltare corespunzătoare tuturor proiectelor noastre. De fiecare dată când plouă sau ninge, apa se infiltrează prin acoperiș și pereții se udă. Din cauza acestor condiții, am fost obligați să suspendăm activitățile noastre în iernii, deoarece spaţiul este impropriu pentru spectacole. În tot acest timp, am plătit în continuare chiria şi utilităţile.

Ajutorul și sprijinul tău financiar sunt esenţiale pentru noi, pentru a continua un proiect care se dovedeşte a fi vital pentru publicul spectator, copii și adolescenţi, dascăli și artiști. Avem nevoie de această sumă pentru a păstra spaţiul viu.

Reparaţia acoperişului va însemna:

– evaluarea profesionistă a pagubelor

– cumpărarea materialelor necesare

– hidroizolarea şi termoizolarea acoperişului

– angajarea unei firme de construcţii pentru repararaţiile propriu-zise

În cazul în care vom reuşi să strângem o sumă mai mare de bani decât cea propusă, ne dorim să îmbunătăţim sistemul de ventilaţie şi să investim în echipamente de lumină şi sunet care au fost deja afectate de ploaie.

Puteți dona aici.

Ce se oferă?

Avem recompense speciale în funcţie de suma de bani donată. Nu vei primi doar recunoştinţa şi prietenia noastră, ci ţi se va mulţumi personal din partea unui personaj dintr-un de la REPLiKA, vei putea crea o replică ce va fi folosită în următoarea producţie sau chiar vei putea fi invitat să participi împreună cu un prieten la o repetiţie.

Alte modalităţi prin care poţi ajuta

În cazul în care nu poți dona, poţi să ne ajuţi răspândind informații despre campania noastră către acele persoanele care crezi că ne-ar putea ajuta să strângem banii de care avem nevoie. Utilizează instrumentele de distribuire de pe platforma Indiegogo și fii parte din comunitatea noastră.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.015 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.