Concurs de proiecte teatrale pentru trupele de adolescenți, la Replika

ARTĂ. ADOLESCENȚĂ. NON-VIOLENȚĂ

CONCURS DE PROIECTE TEATRALE PENTRU TRUPE DE ADOLESCENȚI

MAI-DECEMBRIE 2020

CENTRUL DE TEATRU EDUCAȚIONAL REPLIKA

 

Centrul de Teatru Educațional Replika lansează un concurs de proiecte teatrale dedicat trupelor de adolescente și adolescenți din țară. Proiectele au în centru realizarea unor de teatru pe tema violenței (violență de gen, violență în cupluri de adolescente/adolescenți, violență domestică, bullying, cyberbulling).

Trupele câștigătoare (două) vor realiza, fiecare, un spectacol de teatru care trebuie să aibă premiera până în luna decembrie 2020. Spectacolele vor fi jucate la Centrul Replika.

Centrul va asigura producția spectacolelor și va plăti costurile de transport, cazare, masă pentru reprezentațiile din Bcurești, în cazul în care trupele nu vor fi din București.

În procesul de construcție a spectacolelor, trupele vor beneficia de îndrumarea permanentă a artistelor și artiștilor Centrului Replika.

Pentru a putea selecta cele două trupe care urmează să lucreze la spectacolele pe tema violenței, echipa Centrului de Teatru Educațional Replika așteaptă până pe data de 1 mai, la adresa centrulreplika@gmail.com, următoarele materiale:

  • 3 scene din viitorul de teatru;
  • o motivație de maximum o pagină (de ce a fost aleasă o anumită dimensiune a violenței);

  • dezvoltarea ideii spectacolului (o jumătate de pagină);

  • o descriere a trupei (maximum o pagină).

 

Selecția va fi anunțată pe data de 15 mai.

 

Producția celor două realizate de către trupe de adolescenți face parte din misiunea educațională a Centrului Replika, preocupat, încă de la apariția sa, de încurajarea artei pentru publicuri tinere și de susținerea echipelor de adolescente și adolescenți care își creează propriile limbaje teatrale.

 

ARTĂ. ADOLESCENȚĂ. NON-VIOLENȚĂ este un proiect multianual, inițiat de Asociația Culturală Replika și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

 

Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.

Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate.

În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio Cultural, secțiunea şi festivaluri”.

În 2018, în cadrul ”Galei Premiilor UNITER”, Centrul REPLIKA a primit ”Premiul Consiliului Britanic” (The British Council Award)

Contact

e-mail: centrulreplika@gmail.com

tel.: +40732101860 / +40 0787714551

adresa: Str. Lânăriei 93-95, sector

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.