A mai rămas o lună până la „vibrate!festival”

 

madalin iacob, doris mircea-director nouaeuropa, diana ionescu, andreea koch, asoc muzica,arte si cultura, vlad maistorovici,
Mădălin Iacob, Doris Mircea, Diana Ionescu, Andreea Koch,

Astăzi a avut loc în București, la Centrul Infoeuropa al Ministerului Afacerilor Externe, prima conferință de presă a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival, ediția a II-a, , 19 – 26 iunie 2016.

La eveniment au participat doamna Doris Mircea, directorul Centrului Infoeuropa, , Diana Ionescu și Mădălin Iacob,   directorii și fondatorii vibrate!festival și Andreea Koch, secretar general al Asociației Muzică, Artă și Cultură.
Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival  se va desfășura, la , în perioada 19 – 26 iunie și însumează 25 de evenimente muzicale și artistice – concerte de muzică clasică și cross­over, expoziții, ateliere, performance, masterclass­ și lansări de CD.

Câte 3 lei din prețul fiecărui bilet vor fi donați Hospice-ului ”Casa Speranței” pentru îngrijirea bolnavilor incurabili.

Ediția 2016  propune publicului, timp de opt zile, reîntâlnirea cu muzica de cameră interpretată de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Elveția, Olanda, Spania, Italia şi România.

Fidel crezului enunțat de la prima ediție – muzica clasică este accesibilă oricui și se poate cânta în multe alte spații decât în cele obișnuite – vibrate!festival aduce muzica de cameră în locuri neconvenționale, promovând totodată patrimoniul arhitectural al Brașovului. Astfel, publicul este invitat la concerte în locuri precum Sinagoga, Bastionul Țesătorilor, Centrul Multicultural al Universității Transilvania, situat în clădirea Rectoratului, o construncţie de secol XIX în stil neorenaşcentist cu picturi „sgraffito”, Colegiul Național „Andrei Șaguna”.  Vibrația muzicii se va face simțită și la Ceainăria Tipografia sau în noua sală Kruhnen Musik Halle a Clubului Rockstadt. Nu vor lipsi însă, nici spațiile clasice precum Sala Patria, sala de concerte a Filarmonicii din Braşov, fosta sală de cinematograf „Partizanul Roşu”.

Deschiderea vibrate!festival va avea loc la Aula Univesității „Transilvania”, în 19 iunie, unde studenții sunt principalii invitați, iar intrarea este gratuită, iar concertul de închidere va avea loc în fermecătorul Bastion al Țesătorilor, duminică, 26 iunie. Sâmbătă, 25 iunie, la Biserica Neagră din Braşov, vibrate!festival vă invită la o seară specială – aniversarea a 30 de ani de carieră a sopranei Leontina Văduva.

vlad maistorovici

vibrate!festival 2016 continuă și întâlnirile dintre arte începute anul trecut sub denumirea „Sinestezia”.  În Piaţa Enescu vor avea loc expoziţii, ateliere de Terapie prin Artă, seri de performance, la care sunt invitați elevi, copii de la centrele de plasament și iubitorii de arte. În centrul Pieței Enescu va fi amplasată pe toată durata festivalului „pianina vibrate!”, la care vor avea loc miniconcerte ale artiştilor, elevilor şi… trecătorilor. Vor fi în total 24 de evenimente muzicale și artistice – concerte de muzică clasică și cross­over, expoziții, ateliere, performance şi două masterclass­uri de pian şi vioară.

Festival dedicat în special tinerilor, vibrate!festival este creat de tineri. Media de vârstă a artiștilor invitați este cuprinsă între 30 și 35 de ani. Unul dintre cuvintele cheie ale festivalului este excelența. 7 dintre artiștii invitați sunt absolvenţi ai Academiei Regale de Muzică din Londra. 3 dintre ei sunt câştigători ai Concursului Internaţional George Enescu: compozitorul și violonistul Vlad Maistorovici, directorul festivalului, pianista Diana Ionescu, directorul artistic, și violonistul Valeriy Sokolov (Ucraina/ Germania).

La toate concertele, elevii, studenţii şi persoanele cu dizabilităţi, împreună cu însoţitorii lor, vor avea intrarea gratuită.

vibrate!festival are ca parteneri principali Primăria Braşov – proiect co-finanţat de Consiliul Local Braşov, Administrația Fondului Cultural Național, proiect co­finanțat, și Universitatea Transilvania Brașov.

vibrate!festival este organizat de Asociația Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și cu Depoul de Artă Urbană.

Biletele se pot procura deja online pe site-ul http://biletebrasov.ro , iar de la 1 iunie în locuri care vor fi anunțate ulterior.

Pentru noutăți, urmăriți­ne pe pagina – www.vibratefestival.ro și pe pagina de facebook.

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.