A apărut numărul de iarnă al revistei „Dacia literară”

La Muzeelor Literare a apărut numărul de iarnă (139) al revistei „Dacia literară”, format nou, cu un conținut divers și adaptat câmpului cultural contemporan.

Dacia literaraNoul număr cuprinde un dosar dedicat traducerii și traducătorilor din limba română, realizat de Monica Salvan, care a lansat o serie de întrebări beneficiarilor rezidențelor de traducere FILIT și participanților la „Atelierele FILIT pentru traducători” din anul 2015. 17 traducători profesioniști din țări precum Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Spania sau Ungaria evocă prin răspunsurile lor provocările meseriei celor care lucrează cu limba și literatura română.

De asemenea, revista „Dacia literară” conține o serie de ecouri ale Festivalului Internațional de și Traducere Iași (FILIT), ediția din anul 2015, articole despre patrimoniu, reconstituiri, pagini de corespondență din străinătate, cercetări ale câmpului cultural, investigații lingvistice. Printre colaboratorii revistei se numără critici literari, editori, jurnaliști, traducători, profesori, actori din țară și din străinătate.

Despre ultimul număr al revistei, Călin Ciobotari, redactor-șef, a declarat: „Este un număr dens și divers, peste două sute de pagini în care restituirile și promovarea patrimoniului coexistă fericit cu reflectarea unui prezent cultural pe care îl <scotocim> în cele mai profunde și fecunde detalii.”

Lansarea numărului de iarnă al revistei „Dacia literară” a avut loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Memorialul Ipotești Centrul Național de studii „Mihai Eminescu”.

Revista „Dacia literară” este editată la Muzeelor Literare și este distribuită în rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Mai multe detalii despre abonamente și activitatea revistei se regăsesc la www.emliasi.ro.

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.