A apărut numărul de iarnă al revistei „Dacia literară”

La Editura Muzeelor Literare a apărut numărul de iarnă (139) al revistei „Dacia literară”, format nou, cu un conținut divers și adaptat câmpului contemporan.

Dacia literaraNoul număr cuprinde un dosar dedicat traducerii și traducătorilor din limba română, realizat de Monica Salvan, care a lansat o serie de întrebări beneficiarilor rezidențelor de traducere FILIT și participanților la „Atelierele FILIT pentru traducători” din anul 2015. 17 traducători profesioniști din țări precum Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Spania sau Ungaria evocă prin răspunsurile lor provocările meseriei celor care lucrează cu limba și literatura română.

De asemenea, revista „Dacia literară” conține o serie de ecouri ale Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), ediția din anul 2015, articole despre patrimoniu, reconstituiri, pagini de corespondență din străinătate, cercetări ale câmpului cultural, investigații lingvistice. Printre colaboratorii revistei se numără critici literari, editori, jurnaliști, traducători, profesori, actori din țară și din străinătate.

Despre ultimul număr al revistei, Călin Ciobotari, redactor-șef, a declarat: „Este un număr dens și divers, peste două sute de pagini în care restituirile și promovarea patrimoniului coexistă fericit cu reflectarea unui prezent pe care îl <scotocim> în cele mai profunde și fecunde detalii.”

Lansarea numărului de iarnă al revistei „Dacia literară” a avut loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale, la Memorialul Ipotești Centrul Național de studii „Mihai Eminescu”.

Revista „Dacia literară” este editată la Editura Muzeelor Literare și este distribuită în rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Mai multe detalii despre abonamente și activitatea revistei se regăsesc la www.emliasi.ro.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.020 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.