Strigoi fără țară. Concurs Ed. Adenium

strigoi-fara-taraPrimul din acest an are în prim plan un scriitor român. Câștigă una dintre cele 2 cărți pe care le oferă . „Strigoi fără țară” de Mircea Daneliuc este ultima carte a autorului apărută la Ed. Adenium în 2014, o nouă ediție, revăzută, care s-a bucurat de critică pozitivă. Pentru a intra în posesia unei cărți răspundeți corect la întrebarea: care este numele colecției din care face parte și acest titlu?

Despre carte:

„Pe drumurile foarte lungi ale acestui pustiu asurzitor ai să vezi, daca ești norocos, întrupări sfinte precum și ademenitoare căderi în păcat. Unde-i cel mai împovărător dintre ele, ca să-l poți recunoaște? Cel făcut în nemernicie cu trupul sau însăși trădarea? Poate fi Iuda iertat, dacă toate prin căință se iartă. Îmi spui că speranța-i lăsată chiar pentru toți?” Simona Grazia Dima, Viaţa românească

Despre autor:

se naște la 7 aprilie 1943, dintr-o mamă catolică și un tată creștin ortodox, la Hotin, Bucovina, imediat în urma tratatului care smulgea această regiune a Regatului României, fără a se trage un foc de armă. Familia se refugiază în interiorul țării. Rudele rămase în ținutul cedat rușilor, sunt deportate și exterminate în lagărele din Siberia, pentru vina posesiei de cetățenie română. Mai târziu, autorul se va ocupa de aceste destine în romanul „Strigoi fără țară” (ediția I, 2001).

Regulament:

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin intrumentele de socializare (din subsolul articolului, dedicate concursului: Facebook, Twitter etc). Extragerea este aleatorie. Se vor alege doar răspunsurile corecte. Puteți aprecia pagina de Facebook a revistei SemneBune, aici.

Concursul se desfăşoară în perioada 5-9 Ian. a.c..
Câştigătorul va fi anunțat prin UPDATE la acest articol.

Pentru a intra în posesia premiului, câştigătorul/câștigătorii va/vor trimite un e-mail pe adresa office @semnebune. ro, cu subiectul SB, conţinând adresa poştală şi un număr de telefon. Mesajul trebuie trimis într-un interval de maximum 7 zile de la anunțarea câștigătorului pe site. Pentru câştigătorii din Bucureşti, premiul se înmânează personal.

Succes! & Mulți ani, împreună!

UPDATE!
Câștigătorii acestui concurs sunt: Andrei Radu și Doina N.
Felicitări!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Comentarii

  1. Nu am gasit referinte clare despre apartenenta la vreuna dintre colectiile editurii Adenium, dar consider ca trebuie sa apartina de Colectia „Punct RO. Proză”.