Pe scena Teatrului de Artă între 7-31 mai

_MG_1548

Joi, 7 mai | ora 20.15

ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov

Cu: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel

Regia: Bogdan Budeș

Dina si Victor sunt trecuti de patruzeci de ani, divortati, si fiecare are câte un copil dintr-o fostă căsătorie. „Trecuti de patruzeci de ani” nu e o vârstă la care viata ia sfârsit. Asa că prietenii lor comuni, Jora si Judith, încearcă să le vină în ajutor stabilindu-le o întâlnire. Victor se prezintă acasă la Dina într-o seară ploioasă de sâmbătă. Vor reusi ei să treacă peste dezamăgirile si temerile inspirate de trecut? Vor sti ei să se lase până la capăt „îmbolnăviti de o sperantă nouă”?

O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.

Durata: 105 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Coproducţie şi Teatrul Fără Frontiere

***

IMG_6253

Vineri, 8 mai | ora 19.15

FĂ TU PRIMUL PAS de Jean Claude Carrière

Cu: Raluca Aprodu și Marius Călugărița

Regia: Andrei Munteanu

“Fă tu primul pas”, o comedie romantică surprinzătoare, plină de farmec şi extrem de vie despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi.

Cum ar fi să te trezeşti într-o dimineaţă cu cineva în mijlocul apartamentului tău şi totul să se transforme într-un neaşteptat joc în doi? Refuz, seducţie, fugă, atracţie şi mult umor .

O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată.

Jean Claude Carriere, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi şi scenarişti francezi ai momentului, câştigător a numeroase premii, printre care Oscar, Bafta, Cesar şi Cannes, J.C. Carriere este autor a peste 130 de scenarii de film dintre care fac parte Cyrano de Bergerac şi The Unbearable Lightness of Being.

Durata: 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie

***

Afis-VOYEUR-web

Sâmbătă, 9 mai | ora 20.15

VOYEUR  de Gardner Mckay

Cu: Alexandra Ionită, Tudor Aron Istodor

Regia: Claudiu Istodor

Scenografia: Iulian Bălțătescu

Dacă piesa aceasta este despre ceva, atunci ea este despre abilitatea noastră vastă de a ne manipula unii pe ceilalţi. Despre darul ragic minunat de a minţi. Este despre puterea oribilă a carismei noastre. Este despre capacitatea noastră de a crede în orice adevăr, în forma în care ni se potriveşte. Este despre puterea noastră imediată de a ierta; nevoia noastră de a merge mai departe. Este despre ragic ise, despre dorinţa noastră de a ajunge în pat cu călăul. Este despre nelegiuirea noastră morală; pierderea instinctelor şi credinţelor noastre. Este despre capacitatea noastră de a asimila oroarea, faptul că o crimă este o crima doar dacă ni se întâmplă nouă; nimic altceva nu ne mânie. Este despre crimele noastre oribile; nu despre faptul că se întâmplă sau că ştim de ele şi întoarcem pagina.”

Durata 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Coproducţie Teatrul de Artă

***

Un_barbat_si_mai_multe_femei_afis_

Duminică, 10 mai | ora 20.15

UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin

Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu

Regia: Bogdan Hușanu

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului „slab”. Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa sa.

Durata: 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie Teatrul de Artă

 ***

pam-pam2

Joi, 14 mai | ora 20.15 (Terasă The Jar Bar)

PAM-PAM  – One man show

Cu: George Constantinescu

Un text după pamfletele lui Constantin Tănase, o comedie amară despre România de acum 70 de ani, și cea de astăzi, care, surprinzător, a rămas aceeași.

Durata: 60 minute | Preţ bilet: 25/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari

***

dureri fantoma1

Vineri, 15 mai | ora 20.15

DURERI FANTOMĂ  de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Acţiunea spectacolului Dureri Fantomă se petrece la periferia unui oras, într-un depou de tramvaie în care planează constant promiscuitatea si lipsa sensibilitătii umane. În această atmosferă se consumă drama unei femei bântuită de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri si sufletul Olgăi în rememorarea obsesivă a unei povesti pe care nu vrea să o piardă.

Durata: 70 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie Teatrul de Artă

***

Variatiuni_afisweb

Sâmbătă,  16 mai | ora 19.15

VARIAȚIUNI LA INVENȚIUNI

Cu: Emilian Mîrnea și Petre Ancuța

“Vom asista la un spectacol de teatru, vom asista la un concert, vom asista la o bijuterie estetica.” Vom asista, printre altele, la un dublu concert de pian. Tocmai ideea de dublu si de disputare a pianului cu altcineva sta la baza conflictului de jucarie care ii va anima pe tinerii interpreti. Cei doi artisti se vor lansa intr-un periplu muzical, incepand cu o varianta la patru maini a Simfoniei a V-a a lui Ludwig van Beethoven; vor dezvolta o serie de variatiuni muzicale si conflictuale pornind de la acest inconvenient, toate cu un umor de cea mai buna calitate. Evident, vor avea nevoie de o muza, iar confruntarea va lua proportii nebanuite. Unde se va ajunge?! Vom afla cu siguranta pana la finalul spectacolului…

Durata: 60 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari

 ***

_MG_1608

Vineri, 22 mai | ora 19.15

ŞI VENI BĂRBATUL LA FEMEIE de Semion Zlotnikov

Cu: Mihaela Sîrbu şi Lucian Pavel

Regia: Bogdan Budeș

O comedie acidulată, o farsă plină de replici strălucitoare, o privire amuzată asupra unui cuplu care vrea să o ia de la capăt.

Durata: 105 minute| Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Coproducţie Teatrul de Artă şi Teatrul Fără Frontiere

***

afis dan byron

Vineri, 22 mai | ora 21.15

DAN BYRON-CONCERT

Durata: 105 minute| Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionar

***

Unora le place Swingul_afisweb

Duminică, 24 mai | ora  20.15

UNORA LE PLACE SWINGUL după  Donna Hoke

Cu: Lavinia Munteanu, Anca Manolescu, Edgar Nistor, Marius Călugărița

Regia: Claudiu Pușcău

Trăim într-o lume a preferinţelor şi opţiunilor, a tendinţelor şi a liberului arbitru! Unii preferă iarna, alţii pescuitul, unii hainele în culori pastel, alţii…puiul la ciaun. Mulţi optează pentru filme horror, iar unora le place…swingul…

Textul, după o cunoscută şi premiată autoare din Statele Unite, tratează cu umor şi dezinvoltură, dar şi cu sensibilitate, problemele cuplurilor tinere din zilele noastre! Ce legatură poate exista între două cupluri vecine, un pui de elefant, sex şi lasagna? Iată un răspuns pe care îl puteţi afla numai dacă veţi accepta să vă dezbrăcaţi de prejudecăţi şi să deveniţi spectatori ai unui spectaculos spectacol al contrastelor, în care nonconformismul se îmbină cu sensibilitatea, iar umorul cu profunzimea sentimentelor.

Un spectacol care, cu siguranţă, vă va face să vă priviţi altfel vecinii…

Durata: 80 minute| Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Coproducţie Teatrul de Artă

***

dureri fantoma_banner

Joi, 28 mai | ora 20.15

DURERI FANTOMĂ  de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Durata 70 minute| Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie Teatrul de Artă

***

Fa_tu_primul_pas_afisweb

Vineri, 29 mai | ora 19.15

FĂ TU PRIMUL PAS  de Jean Claude Carrière

Cu: Raluca Aprodu și Marius Călugărița

Regia: Andrei Munteanu

 “Fă tu primul pas”, o comedie romantică surprinzătoare, plină de farmec şi extrem de vie despre întâlnirea a doi oameni total diferiţi.

Durata: 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie Teatrul de Artă

***

Un_barbat_si_mai_multe_femei_afis_

Sâmbătă, 30 mai | ora 19.15

UN BĂRBAT ŞI MAI MULTE FEMEI de Leonid Zorin

Cu: Paula Chirilă și George Constantinescu

Regia:  Bogdan Hușanu

Într-o societate în care bărbaţii încă se mai întreabă „ce-şi doresc femeile”, Teatrul de Artă Bucureşti a descoperit secretul eternului feminin: firea permanent schimbătoare a sexului

„slab”. Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul şi ghinionul din viaţa sa.

Durata: 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari | Producţie Teatrul de Artă

***

Aproape_maine_afisweb

Duminică, 31 mai | ora 20.15

APROAPE MAINE de John Cariani

Cu: Cristina Juncu, Sabrina Iaschevici, Alice Nicolae, Corneliu Ulici, Ionuț Vișan, Vladimir Albu / Mihai Cojocaru

Regia: Andreea Vulpe

Scenografia: Dan Titza

În miezul unei nopti de iarna inghetate, fara luna, dintr-o asezare aproape polara si aproape mitica, care „aproape ca” apartine de statul american  Maine, nimic nu e asa cum pare. Cand aurora boreala apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc ca dragostea le intra sau le iese din casa pe nepusa masa. „Calcaiele se aprind” inceteaza sa mai fie o metafora, iar „inimile sunt zdrobite” la propriu. Unii  aproape ca-si gasesc dragostea, altii  aproape ca o pierd, iar altii isi „prind urechile” în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară – aproape că! – în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte „Visul imblanit al unei nopti de iarna”.

Durata: 80 minute | Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari

 ***

REZERVĂRI: 0737.904.932 | rezervari @ teatruldearta.ro | bilete online pe www.teatruldearta.ro/bilete şi eventim.ro

Str. Sfântul Ştefan nr. 21 | Sector 2 | Bucureşti | www.teatruldearta.ro |

 

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.