Dureri fantomă participă la Festivalul de teatru BABEL din Târgoviște

Spectacolul Dureri Fantomă, cea mai nouă producție a Teatrului de Artă București, va participa în acest weekend (sâmbătă, 6 iunie) la Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște – BABEL FEST. Regia  este semnată de Bogdan Budeș, iar din distribuție fac parte actorii Rareș Andrici, George Constantinescu și Mihaela Popa.
Spectacolul se va juca cu începere de la ora 15:00, la Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra.

Deși a avut premiera relativ recent (pe data de 14 martie, la Teatrul de Artă București), spectacolul se află deja la a doua participare în cadrul unui festival. În luna aprilie, am fost prezenți la Festival 25 de ore de teatru non-stop, Sibiu.

Scurt sinopsis: Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie în care planează constant promiscuitatea și lipsa sensibilității umane. În această atmosferă se consumă unei femei bântuită de propriul trecut. Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în rememorarea obsesivă a unei povești pe care nu vrea să o piardă.

„Lumea lui nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.” – Bogdan Budeş, regizor.

Festivalul BABEL a reușit în doar trei ani de existență (între 2007 și 2009) să devină unul din cele mai puternice festivaluri de arte performative din Estul Europei. Am avut ca invitați unele din cele mai importante grupuri teatrale Europa, inclusiv Compania Volksbühne din Berlin, Teatrul Changpa din Coreea de Sud, Teatrul KAZE din Tokyo, Teatrul Național din Erevan, Teatrul Oskaras Korsunovas din Lituania și mulți alții. Anul acesta, reacția publicului Târgoviștean și a criticii de specialitate la anunțul relansării festivalului nostru a fost pozitivă în cel mai înalt grad, iar colectivul teatrului Tony Bulandra a observat cu mirare că fundațiile stabilite de prima încarnare a festivalului BABEL au rămas neatinse și inatacabile – rețeaua noastră de relații internaționale nu doar s-a păstrat, dar a crescut substanțial în această perioadă, iar numărul de artiști internațional de mare prestigiu interesați în participarea la festivalul nostru s-a dovedit atât de mare încât am început deja organizarea ediției din 2015. BABEL a fost conceput de la bun început ca un festial de talie Europeană, iar autoritățile în domeniu cultural din Europa și din lume au recunoscut acest fapt imediat și continuă să reacționeze în consecință.

Afis

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.