Ce citesc membrii trupei We Singing Colors

We Singing Colors, trupă indie-folk cu accente de naive electronics, a fost lansată în 2010 la inițiativa lui Andrei Hațegan, solistul de la The Amsterdams. Între timp, proiectului i s-a alăturat și Roxana Niculae. În aprilie 2014, membrii trupei au lansat primul album „Made of wool, made of heavy metal”.

Dintre piesele inspirate din literatură, Roxana Niculae spune că „Alone”, compusă în 2011 este practic o poezie a lui Edgar Allan Poe, pusă pe muzică. „Fiecare vers din piesa Salopette, chiar și titlul, are la bază o mini poveste care i-a marcat lui Andrei, la un moment dat copilăria și adolescența”, explică ea.

wsc

Andrei Hațegan nu mai citește poezie de câțiva ani, din cauza unei neliniști și grabe permanente de a termina lucrurile începute, după cum spune. Ultimul volum pe care l-a citit a fost Blinking with fists de Billy Corgan.

Întotdeauna își ia o carte în turneu, iar în 10% cazuri o și deschide. „Ultimele încercări au fost Michel Houellebecq – Supunere, dar pe care am reprogramat-o pentru citit în parc, Woody Allen – Interviuri, Lucian Boia – Capcanele Istoriei sau Istoria Indiei”, își amintește el. Printre scriitorii săi favoriți se numără George Orwell, Michel Houellebecq, Iulian Tănase și ca poet spune că îi place Nichita Stănescu.

Roxana Niculae citește predominant proză atât străină cât și autohtonă. Ei plac poveștile ample, să parcurgă zece pagini în care e descris doar un spațiu sau un sentiment în cel mai mic amănunt.

Întotdeauna mi-a fost puțin frică de poezie. De cadența versurilor, de intensitatea emoțiilor comprimate în câteva cuvinte și cel mai mult, de faptul că poate nu am înteles tot ce voia să spună autorul”, spune ea. Ea îi citește cu drag pe , Urmuz, Dostoievski, Anne Bronte, Gabriel Garcia Marquez, J.K.Rowling și Bruckner, despre care zice că a „forțat-o” să cunoască alte lumi.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.985 de abonați.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.