Ce citesc membrii trupei We Singing Colors

We Singing Colors, trupă indie-folk cu accente de naive electronics, a fost lansată în 2010 la inițiativa lui Andrei Hațegan, solistul de la The Amsterdams. Între timp, proiectului i s-a alăturat și Roxana Niculae. În aprilie 2014, membrii trupei au lansat primul album „Made of wool, made of heavy metal”.

Dintre piesele inspirate din literatură, Roxana Niculae spune că „Alone”, compusă în 2011 este practic o poezie a lui Edgar Allan Poe, pusă pe muzică. „Fiecare vers din piesa Salopette, chiar și titlul, are la bază o mini poveste care i-a marcat lui Andrei, la un moment dat copilăria și adolescența”, explică ea.

wsc

Andrei Hațegan nu mai citește poezie de câțiva ani, din cauza unei neliniști și grabe permanente de a termina lucrurile începute, după cum spune. Ultimul volum pe care l-a citit a fost Blinking with fists de Billy Corgan.

Întotdeauna își ia o carte în turneu, iar în 10% cazuri o și deschide. „Ultimele încercări au fost Michel Houellebecq – Supunere, dar pe care am reprogramat-o pentru citit în parc, Woody Allen – Interviuri, Lucian Boia – Capcanele Istoriei sau Istoria Indiei”, își amintește el. Printre scriitorii săi favoriți se numără George Orwell, Michel Houellebecq, Iulian Tănase și ca poet spune că îi place Nichita Stănescu.

Roxana Niculae citește predominant proză atât străină cât și autohtonă. Ei plac poveștile ample, să parcurgă zece pagini în care e descris doar un spațiu sau un sentiment în cel mai mic amănunt.

Întotdeauna mi-a fost puțin frică de poezie. De cadența versurilor, de intensitatea emoțiilor comprimate în câteva cuvinte și cel mai mult, de faptul că poate nu am înteles tot ce voia să spună autorul”, spune ea. Ea îi citește cu drag pe Mircea Eliade, Urmuz, Dostoievski, Anne Bronte, Gabriel Garcia , J.K.Rowling și Bruckner, despre care zice că a „forțat-o” să cunoască alte lumi.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.