Ce citesc membrii trupei Red Cat Bone

Red Cat Bone, formată inițial ca o trupă de blues standard în urmă cu șapte ani, a făcut un program complet Tribute Doors într-o perioadă în care lumea nu mai venea la blues, prilej pentru a își deschide porțile pe scene consacrate. La ora actuală, trupa cântă blues cu cifră octanică mare, cu sound modern, presărat pe alocuri cu „condimente” de trompetă și muzicuță și cu inserții cu origini ento și jazz.

Simultan, în show-ul actual sunetul clapelor, susțin membrii, deși hipnotic este mai puțin agresiv, secția ritmică „mai funky”, iar piesele proprii au armoniile izvorâte din blues, iar structura și ritmurile din rock-ul modern.

@Arhivele Red Cat Bones 2015
@Arhivele Red Cat Bone 2015

Unul dintre cântecele Red Cat Bone a fost scris după o poezie a lui Adrian Suciu, iar altul după poezia Somn a lui Nichita Stănescu, potrivit liderului trupei Rareș Marinescu (voce, chitară, muzicuță).

Mai bine spus, după o noapte lungă petrecută alături de poetul Adrian Suciu. Iar în urma poveștilor nocturne, Adrian a scris una dintre cele mai frumoase poezii ale sale, anume Pune mâna pe bărbatul tău, femeie. În rest, toate cântecele noastre au versuri desprinse din poveștile care se luptă să se întrupeze într-o carte la care lucrez, spune Rareș Marinescu.

Rareș Marinescu, care găsește un echilibru fragil între poezie și proză, mai spune că în ultimii ani proza a început să domine, deși în trecut poezia era supremă. Acesta citește atât literatură românească cât și străină, chiar dacă, potrivit spuselor sale, mai demult oferta era dominată de literatura românească și acum este invers.

Printre preferințele liderului în materie literară se regăsesc nume precum Jose Saramago, Nichita Stănescu, Ernest Hemingway, Dan Giosu, Carlos Castaneda și Antoine de Saint-Exupery. Printre contemporani, în lista preferaților intră Haruki Murakami, Mario Vargas, Llosa, Adrian Suciu și Ioan T. Morar.

Cu ultimii doi mă leagă și o relație de prietenie.

Vali Vatuiu (tobe), care a făcut parte în trecut din Axa Project, Redivivus și Blue Spirit, citește în primul rând poezie autohtonă, dar și străină, iar uneori și proză. Susține că îi plac Ștefan Agopian, Marin Sorescu, Ion Barbu, Tudor Argehezi, Alexander Soljenitin și Gabriel Garcia Marquez. În ciuda faptului că nu prea a mai rezonat cu noua artă, totuși l-a prins Paulo Coelho.

Sorin Nicolescu (voce, pian, trompeta) citește predominant poezie și literatură fantastică, iar autorii săi preferați sunt Frank Herbert, Ștefan Augustin Doinaș, Adrian Paunescu, Blaga, Bacovia, JRR Tolkien și îi plac poeziile lui Jim Morisson.

Alex Davidescu (bas, voce) preferă literatura anglo saxonă și foarte rar se regăsește în cea românească.

Între poezie și proză, parcă proza este mai pe gustul meu.

Printre autorii de suflet îi pomenește pe Arthur C Clarke, JRR Tolkien, Aldous Huxley, Wiliam Blake, Cartarescu, Octavian Paler și Nasim Nicolas Taleb.

Mihai Angus (chitară, voce) spune că îi place literatura fantastică. Îi citește pe Paulo Coelho, Brian Herbert, Kevin Andreson, Mircea Eliade, JK Rowling și pe Alexandre Dumas.

Fotos: Arhivele Red Cat Bone

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.