Ce citesc membrii trupei A-Chord

A-Chord, trupă rock cu influnțe blues, folk, rock n’roll și hard rock, s-a format în 2009. Până acum, repertoriul formației conține cover-uri de la artiști precum Chris Rea, Dire Straits, Eric Clpaton, ZZ Top, Pink Floyd dar și 15 compoziții proprii, pe rețeta aceluiași stil.

a-c

Dintre piesele inspirate din literatură, „Cine ești” este adaptare după poemul „Fior” al lui Nicolae Labiș, potrivit membrilor. Piesa „O bere”, este compusă fonetică după Auberge a lui Chris Rea, „croind instrumentalul într-o formă mai de tavernă”, mai spun ei.

https://www.youtube.com/watch?v=icP4eaiSSKE

George Marinescu, baterist din tată-n fiu, preferă proza în detrimentul poeziei, iar printre scriitorii săi preferați se numără Duliu Zamfirescu și David Morell. Despre literatura contemporană el spune că nu-i place găsind-o „cam vulgară” pentru așteptările sale.

Andrei Șocarici, solist vocal și chitarist, inginer la origine, citește proză. I-au plăcut romanele fantastice din seria Shannara ale lui și trilogia Lord of the Rings de J.R.R. Tolkien. Îl mai menționează pe , despre care spune că „are cea mai creativă manieră de expunere”. „Este scriitorul momentului pentru mine”. „Prefer ca limba în care citesc să fie cât mai apropiată de cea a autorului pentru a nu rata eventualele subtilități pierdute, în traducere”.

Lui Alexandru Bugalete, basistul trupei, îi place și proza și poezia. L-a fascinat Jules Verne, care ulterior i-a deschis apetitul pentru lectura S.F. Între timp, a ajuns să îi îndrăgească și pe Asimov, Gerald Klein, Philip K Dick, Frank Herbert, Greg Egan, Gregory Benford, A.E. Van Vogt, Orson Scott Card și Sven Hassel. Pasionat de cultura tradițională japoneză, l-au atras operele lui James Clavell: Shougun, Taipan, Nobila Casa. Dintre poeți îi plac Mihai Eminescu, Lucian și George Topârceanu.

Ionuț Platon, clape, citește predominant proză, și îi plac Hemingway, John Fowles, Camil Petrescu și Haruki Murakami.

Foto: Arhiva A-Chord.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.982 de abonați.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.