Avanpremiera spectacolului „Refracţie”, bazat pe volumul Mîini cuminţi de Ana Dragu

Luni, 26 octombrie, de la ora 22.00, Asociația UMA ED ROMÂNIA și Club Control (Str. Constantin Mille, nr. 4) din Bucureşti vă invită la avanpremiera spectacolului „”, spectacol gîndit și croit ca instrument artistic multifuncțional, un spectacol estetic și educațional complex dedicat persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. Ideea spectacolului a pornit de la volumul semnat de Ana Dragu, Mîini cuminţi. Copilul meu autist, apărut anul acesta la Editura Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Miini_cuminti_Refractie_Bucuresti

Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Spectacolul „” este organizat în parteneriat cu Club Control și finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București, în cadrul programului cultural „ 2015”.

Bazată pe o poveste reală, Mîini cuminţi. Copilul meu autist semnată de Ana Dragu, cu o prefaţă de , spune povestea lui Saşa de la diagnosticare pînă în prezent, cu toate incertitudinile şi temerile, dar şi cu bucuriile şi progresele făcute pas cu pas.

Ana Dragu, poetă şi jurnalistă, a aflat în 2006 că fiul ei suferă de cînd acesta avea doi ani. De atunci, s-a documentat continuu şi s-a implicat activ în recuperarea lui.

Ana Dragu este jurnalistă, fondatoarea şi preşedinta Asociaţiei Europa Bistriţa. A înfiinţat Centrul de Resurse şi Referinţă în „Micul Prinţ” Bistriţa şi 2 Elefanţi. Revistă despre autism, prima publicaţie periodică de această specialitate din România. În perioada 2001-2009 a lucrat în presa locală şi centrală. A publicat peste 100 de articole despre autism şi două volume de poezie, Păpuşa de ceară (2008) şi Păzitoarea (2012). Are doi copii, unul dintre ei fiind diagnosticat cu autism.

Echipa „Refracție” – Nicoleta Lefter (actriță), Silvia Călin (coregraf), (scenograf), Ruxandra Bunea (psiholog), George D. Stănciulescu (compozitor), Mihai Păcurar (artist video și creator de animație), Raluca Radu (Events & Communication Manager), Andreea Banciu (PR specialist), (responsabil financiar), Rodica Buzoianu (manager de proiect).

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Semnu' Bun
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.