Scena unei reînvieri. Crime scene Press

Editura Crime Scene Press a fost lansată în data de 26 februarie 2014 având ca plan editarea și informarea despre romanul polițist.

20140226_182150_

Miercuri seară am avut plăcerea să fim alături de scena (nu, nu la scena unei crime) la Godot, alături de presă și prieteni, pe care au urcat maestrul „crime”-ului românesc, scriitorul George Arion, scriitorul Stelian Țurlea, traducătoarea Ileana Cantuniari, criticul Daniel Cristea-Enache și scriitorul și publicistul Tudor Călin Zarojanu.

Alex Arion este redactorul noii publicații și, vădit emoționat, ne-a declarat că a venit timpul să se reformuleze piața de carte, editura alegând să devină cea mai bună în materie de „mystery and thriller” și „police”.
Obiectivul principal este de a atrage publicul cititor fervent de mystery-thriller dar și un public care vrea o facilă.
Un fișier audio (de slabă calitate) stă martor la declarația de presă.

Insula cartilor_tiparEditura Crime scene Press, prin invitații săi de marcă, a prezentat cele 3 titluri cu care au pășit în piața editorială. Astfel, am asistat la un „laudatio” pentru noul semnat de George Arion „Insula cărților”.
Un bibliotecar pensionar trăiește într-un oraș, în care sunt tot mai vizibile semnele dezinteresului față de literatură: bibliotecile sunt tot mai puțin frecventate. Iar asta ne duce cu gândul la România, nu-i așa?!
Soarta îi scoate în cale un om de afaceri bogat care-i propune să se ocupe de imensa biblioteca pe care o posedă. De aici, încep peripețiile. Nu lipsește crima și victima de serviciu.

Primejdii in regat_tiparA doua carte este o traducere a unui roman cu intriga în Brusxelles în anul 1947, Primejdii în regat de Alain Berenboom. Avem conflictul – lupta pentru putere – într-un vîrtej socio-politic: republicani vs. regaliști, comuniști vs. liberali și sindicaliști vs. patroni. Victima este un funcționăraș din Ministerul de Externe belgian, iar cel care trebuie să ancheteze dispariția sa este un detectiv novice dar inteligent. Un polar palpitant tradus impecabil de Ileana Cantuniari.

 

Crima la Torino_tiparPrezent la eveniment în calitate de autor care și-a lansat noul roman polițist „Crimă la ” la Crime scene Press, Stelian Țurlea este unul dintre scriitorii români care s-au dedicat genului polițist.
O ficțiune cu scriitori români, cu o crimă neelucidată, cu un român bogat care trăiește la și o rețea de interlopi români. O micro-Românie „noir” frumos povestită.
Printre autografe ne-a declarat că acest gen literar se citește foarte ușor, ceea ce ar fi o bună premiză pentru un public necititor de a se apropia de lectură, desigur, în primul rând pentru că este un gen extrem de captivant. Un punct de vedere împărtășit și de noi, indicând astfel semne bune pe harta culturală.

Un fișier (modest din punct de vedere calitativ) cu Stelian Țurlea.

 

Foto: arhiva SemneBune (2014)

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Ciprian Burcovschi

este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Specialist în comunicare vizuală, Ciprian este implicat în mai multe programe edutainment. Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.