Noi doi… cu Leon – dragoste cu cântec

Laura-Maria Vlădoiu, proaspătă absolventă UNATC, adaptează pentru micuța scenă a Teatrului Mignon piesa lui Neil Simon „Noi doi… cu Leon”, o comedie romantică care ne plimbă de-a lungul idilei zbuciumate dintre un compozitor și o textieră.

poza004

Sonia (Letiția Vlădescu) este impulsivă, excentrică și copleșitor de sinceră. Ȋntȃrzie mult și se teme puțin – doar atunci cȃnd trebuie să se consulte cu vocile din capul ei. Nu e nebună, ci doar prevăzătoare…. uneori. Lui Vernon (Marius Călugărița) ȋi place ordinea și se ferește să se destăinuie. E un profesionist care nu mai crede demult ȋn fluturi ȋn stomac și vorbe dulcege. Au un singur lucru ȋn comun. Muzica, v-ați gȃndi. Nu, nici măcar asta. Sunt nebuni unul după celălalt. A, și mai e ceva, Leon, fostul logodnic al Soniei.

Leon nu apare niciodată. Poate dacă ar fi făcut-o, prezentȃndu-se ȋn fața noastră ȋn carne și oase, povestea și-ar fi pierdut din farmec. Bărbatul-fantomă este, ȋnsă, motorul care pune ȋn mișcare ȋntreaga mașinărie a relației dintre Sonia și Vernon. Din umbră, umil și (l)abil, el trage de sforile Soniei, atrăgȃnd-o mereu ȋn direcția lui, spre stupefacția lui Vernon care se complace ȋntr-un neobișnuit ménage à trois.poza005

Furtuna sentimentală cunoaște sinuozități de proporții. Scopul care ȋi aduce ȋmpreună pe cei doi protagoniști, crearea unui album muzical, se transformă curȃnd ȋntr-o simfonie elucubrantă. Compozitorul ei, Destinul, ȋi poartă pe Sonia și Vernon cȃnd pe culmile fericirii (sau ceva ce seamănă cu fericirea), cȃnd ȋn adȃncurile agoniei.

Acordurile chitării lui , ascuns ȋntr-un colț al scenei, marchează momentele cheie ale idilei, dar dispoziția schimbătoare a Soniei, care trece cu ușurință de la entuziasm copilăros la nesiguranță patologică.

„Noi doi… cu Leon” este un spectacol ȋn care umorul inteligent, muzica și imprevizibilul sunt ingredientele principale. Merită descoperit!

Surse foto: aici.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Teodora Gheorghe

Absolventă a Masteratului de Traducere a Textului Literar Contemporan din cadrul Universității București. Premiată IDC, secțiunea Poezie (2012), scrie cronici de teatru, recenzii de carte, povestiri și poeme publicate ȋn diferite reviste. Pasionată de desen și spiritualitate.