Intalnire cu scriitoarea catalana Care Santos

Acest articol a fost publicat de Semn Bun pe 27.09.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , .

care santos

Va asteptam marti, 30 septembrie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu pentru o intalnire cu scriitoarea catalana Care Santos, prilejuita de aparitia la Humanitas Fiction a noului sau roman, Aerul pe care il respiri. La mai putin de sase luni de la debutul sau in limba romana cu bestsellerul Incaperi ferecate prezentat publicului impreuna cu Mircea Cartarescu, Care Santos revine la Bucuresti cu un nou roman ambitios, admirabil scris, ce penduleaza intre prezent si trecut. Detinatoare a celui mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull, autoare a zece romane, sase volume de proza scurta, doua volume de poezii, precum si a numeroase carti pentru copii si adolescenti, Care Santos se bucura de o spectaculoasa cariera internationala, cartile sale fiind traduse in peste 20 de tari. Aerul pe care il respiri spune povestea cautarii unei carti interzise despre iubirea dintre Ludovic XV si Madame du Barry. O calatorie halucinanta a cartii prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconstituirea unui amplu tablou al epocii, cu transformarile spectaculoase prin care trece orasul.

Care Santos despre Aerul pe care il respiri:
„Scrierea acestui roman m-a facut foarte fericita. Sunt prezenta, intr-un fel sau altul, in fiecare pagina a lui. Se regasesc aici mai multe pasiuni ale mele din tinerete (de pilda, poetii romantici) si cateva dintre obsesiile de la varsta adulta (de pilda, cartile vechi, dragi, imposibil de obtinut). Scenariul e acelasi dintotdeauna: cel despre onestitate, despre iluzie, despre iubirea pentru fiecare piatra si fiecare fir de praf de pe caldaram. Asta inseamna: despre Barcelona, dar si despre Maresme, locul unde m-am nascut.”

Evenimentul din seara de 30 septembrie se bucura de prezenta doamnei Rosa María Moro de Andrés, director al Institutului Cervantes din Bucuresti, a criticilor literari Tania Radu, Elisabeta Lasconi, Simona Vasilache, Marina Constantinescu, Andreea Rasuceanu, a traducatoarei Cornelia Radulescu si a editorului Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semn Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.