Îndrăgostibil

indragostibil

„Sunt clipe în viaţă în care te-ai îndrăgosti şi de o capră cu basma”
Romain Rolland

 Înnădim cristale extrase din trestie de zahar, sudăm diastole de sistole cu emoţii şi frisoane, umflăm devize din principiu şi vă vorbim la pertu.

Acest anunţ s-a prelins până în dreptul ochilor mei de pe un manifest care făcea flic-flac-uri, năzuind în sinea lui din celuloză că nu-l voi arunca la gunoi. Cum e să fii manifest şi să nu te citească nimeni? E ca şi cum te-ai amăgi că o coală albă, o idee genială şi o mină uscată de pix, e mai mult decât nimic.

Am sunat la numărul scris pe verso. Mă interesa în mod special primul punct, pentru că ţineam morţiş să-mi fac rodajul la plombele proaspăt înlocuite şi fiindcă era o ocazie bună de a începe bătălia cu hipoglicemia. Ştiu, am mai spus-o: fiecare om are Waterloo-ul lui. Ce n-am spus niciodată, e că eu deţin şi un Verdun.
Logopeda care-a răspuns la telefon, mi-a zis strângând un băţ între dinţi că pentru a intra în posesia acadelei în formă de cocoş, trebuie să cumpăr o oală, o saltea şi o pernă. La dracu`, a intrat comerţul şi-n cele mai ascunse unghere ale metafizicii…
– Poate vă interesează o sudură, insistă, ronţăind băţul acadelei. Avem la promoţie.

– Şi ce-ar trebui să cumpăr?
– Nimic. Trebuie doar să fiţi îndrăgostit.

– Alo!

Simt fără să mă întreb de ce, văd fără să spun cum şi aud fără să ştiu de unde, fiindcă începând cu luna aprilie până în septembrie, mă îndrăgostesc în fiecare zi. Să te ferească cel de sus să-mi treci prin faţa ochilor scăpând intenţionat batista jos, emigrând spre pecetea pactului încheiat cu Cupidon sau fluturându-ţi pletele oglindite-n vitrine cu oje, pentru că nu răspund de mine şi pentru că am o meteahnă: mă îndrăgostesc repede, subit şi fără măsură. Suplimentar, îmi pierd capul dospind declaraţii, mi-l regăsesc citând din Boccaccio şi miorlăi fără ureche muzicală către orice mâţă ce-mi apare-n cale, plouând-o cu flori de cireş:

Gotta strut them city streets
Showin` off my éclat,
Tellin` my friends of the social elite
Or some cute cat I happen to meet
That I`m
Abraham De Lacy
Giuseppe Casey
Thomas O`Malley
O`Malley the alley cat

Feriţi-vă de mine, până nu e prea târziu!
Sunt perisabil, vulnerabil, versatil, posedabil şi îndrăgostibil.

sursa foto: vi.sualize.us

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Editor SB

Desemnat câştigător al concursului de debut literar "Incubatorul de Condeie", ediţia 2013 - secţiunea "Proză scurtă" - organizat de Agenţia Culturală AdLittera, Marius colaborează din 2014 cu Revista "Semne Bune", unde scrie poveşti despre cărţi şi scriitori. Când nu scrie, desenează, când nu desenează, aleargă cu bicicleta, iar în timpul care a mai rămas ia pulsul librăriilor în care, din iunie 2014, se poate găsi şi volumul său de debut "Amor de dragul ploii"- Editura Karth.

Număr articole publicate : 39