Concurs – Invitaţii duble la spectacolele Teatrul Evreiesc de Stat

de Stat şi SemneBune vă  invită la teatru.

 

Vă oferim patru  invitații duble la cele trei spectacole detaliate mai jos, astfel:

o invitatie dubla la ”FRAU HESS ȘI GRĂDINILE EI” (9 decembrie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, Sala Izvor)

o invitatie dubla la ”ÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN” (10 decembrie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, Sala Izvor)

două invitații duble la ”MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL!” (15 decembrie, ora 19.00, Palatul Național al Copiilor)

 

Pentru a câștiga, trebuie să lăsaţi un comentariu mai jos, în care să ne spuneţi când a avut loc premiera piesei În vizită la Domnul Green la de Stat.

În răspuns veți menționa și la care dintre cele trei piese doriți să mergeţi.

 

Despre cele trei spectacole:

 

PrintFRAU HESS ȘI GRĂDINILE EI – Marți, 10 decembrie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Izvor)

Distribuția:Arabela Neazi, Neculai Predica, Marius Călugăriţa, Veaceslav Grosu, Anka Levana, Cristina Cârcei, Natalie Ester, Darius Daradici, Viorel Manole

Regia: Alexander Hausvater

Sinopsis: Spectacolul regizat de Alexander Hausvater este un cabaret de teatru, dans, muzică, într-un amestec al stilurilor de joc, text, imagine, operă, comedie, frenezie, alcool, senzualitate, sexualitate. Prin grotesc, ironie, umor negru, macabru, magia cabaretului cristalizează relaţia imposibilă dintre Frau Hess – extremă, excentrică, aristocrată, membră a Partidului Naţional Socialist – și Isaac Baum, evreul mândru, măcinat de conflictul renunţării la propria identitate, pentru a face parte din lumea ei. Cine e torţionarul? Cine e victima?!

Într-o perioadă tulburătoare, derutantă (Germania anului 1944), conştiinta lor intră în proces cu istoria, pentru asumarea vinei, iar suferinţa le ascute sensibilitatea la acuzaţiile care li se aduc. De pe o platformă morală superioară, protagoniştii acuză, fără să-și asume nimic, absolvindu-se de orice vinovăţie.

 

 

In vizita la domnul GreenÎN VIZITĂ LA DOMNUL GREEN – Miercuri, 10 decembrie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Izvor)

Distribuția: Virgil Ogășanu, Tudor Istodor

Regia: Erwin Șimșensohn

Sinopsis: Un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. O poveste captivantă cu  final neașteptat și emoționant…

 

 

 

 

Mazl Tov And Justice For AllMAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL! – Luni, 15 decembrie, ora 19.00, Palatul Național al Copiilor

Distribuția: Leonie Waldman Eliad, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugărița, Geni Brenda, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina Păunescu, Cătălin Stelian, Maia Morgenstern, Cabiria Morgenstern

Regia: Andrei Munteanu

Sinopsis: Spectacolul este o comedie cu focuri de artificii ale umorului evreiesc şi cântece tradiţionale pline de voioşie. Umorul şi muzica – iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată şi o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieţii, pe care evreii au exersat-o îndelung. Cine nu crede, să-ncerce și el! Şi să-şi amintească de vorbele neîntrecutului umorist Şalom Alehem, care spunea: ”Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!”. ”Mazl Tov… And Justice For All” este  un spectacol spumos în care râdem şi ne bucurăm împreună, ascultând istorioare mai vechi (ca vinul bun!) şi mai noi, precum şi cântece populare evreieşti.

 

 

 

Regulamentul concursului:

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin intrumentele de socializare (din subsolul articolului dedicate concursului: Facebook, Twitter etc). Extragerea este aleatorie.

Se vor lua în considerare doar răspunsurile cititorilor fideli care apreciază pagina de Facebook a revistei SemneBune aici.

Concursul se desfăşoară în perioada 08 – 10 decembrie 2014 (ora 13.00).

Câştigătorii vor fi anunțaţi prin UPDATE la acest articol.

Biletele se vor ridica direct de la locul de desfăşurare a piesei, specificându-se menţiunea  SemneBune.ro. Persoană de contact: Oana Monica Nae.

 

Câştigătorii sunt: 

Iulia Maria Boiu, care merge (însoţită) miercuri,10 decembrie, la piesa În vizită la Domnul Green la Sala Izvor a Teatrului Bulandra.

Cristi Reuţ şi Alexandra Nespălatu vor merge şi ei cu câte un prieten la piesa Mazl Tov and Justice for All la Palatul Copiilor în data de 15 decembrie.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.

Comentarii

  1. Premiera piesei de teatru „In vizita la domnul Green”, din cadrul Teatrului Evreiesc de Stat a avut loc in data de 8 noiembrie 2014.

    Imi doresc sa merg la piesa „Mazl tov… and justice for all” din data de 15 decembrie.

    Multumesc mult.