Amiaza jocurilor de emoție cu Rodica Mandache și Marius Manole

Acest articol a fost publicat de Semn Bun pe 19.06.2014 în rubrica Teatru și are asociate următoarele etichete: , , .

Doamna fără nimeni-foto Fanclub Oficial Marius Manole

 

Spectacolul „Doamna fără nimeni” regizat de Diana Mihailopol, cu Marius Manole și Rodica Mandache. va avea o nouă reprezentație sâmbătă, 28 iunie, ora 15:00, la Godot Cafe-teatru, str. Blănari nr 14. Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor prealabile la numerele de telefon: 0213161682 și 0736414244.

Rodica Mandache: Spectacolul acesta „Doamna fără nimeni” este o încercare de eseu care apără o meserie. ce trăim, dialogul între un actor în vârstă și unul tânăr, poziția fată de meserie, lecțiile pe care și le dau, din punctul de vedere al vârstei unul celuilalt, pentru că toată lumea crede că dacă ești un actor lansat nu mai ai nimic de învățat.(evz.ro) Fără generația nouă de actori, viața mea n-ar arăta așa cum arată. Culorile fierbinți n-ar fi fără ei. Ei îmi dau un vector de sens. Mă scol dimineața cu senzația aceea de plinătate din cauza lor. (Confesiuni, TVR)

Marius Manole: Pe mine teatrul nu mă obosește. Chiar dacă joc în fiecare seară, nu mi se pare așa un efort mare. La teatru eu vin să mă joc. Cărui copil îi pică bine când mama îl cheamă de-afară din parc? Atunci când renunți să demonstrezi că vrei să fii tu bun pe scenă, teatrul devine o joacă, devine ceea ce ar trebui să fie. Teatrul nu e un pariu pe viață și pe moarte. Teatrul nu se face cu încrâncare și cu dorința de a fi primul. Teatrul se face cu bucurie și cu joacă. Treubuie să accepți când ai o seară proastă când joci incredibil de prost de îți e rușine să ieși la aplauze. Există seri fenomenale în care coboară îngerul și simți că plutești și că ai luat publicul cu tine și ai plecat în altă parte. (interviurile Telejurnalului, TVR)

“Spectacolul “Doamna fără nimeni” este un omagiu adus actorului, meseriei de actor indiferent de vârstă.

“Și te-astept cu trei garoafe și te-astept cu trei idei și în păr am trei agrafe și în ochi am trei scântei: o garoafă pentru soare o garoafă pentru ritm, o garoafă care moare și-i garoafă din senin și te-astept cu trei agrafe și te-aștept cu trei idei și te-aștept cu o garoafă și în ochi am trei scântei: o scânteie pentru soare o agrafă pentru ritm, o idee care moare și-o scânteie din senin si te-aștept cu o agrafa și te-aștept cu o idee și te-astept fără garoafă și în ochi am o scânteie …”

Nu este un citat dintr-un spectacol de teatru, ci din Pasărea Colibri. Când este cântat de Pasărea Colibri sună bine, când însă este recitat de Marius Manole, pe scenă, sună EXTRAORDINAR. Pe langa Pasărea Colibri am mai avut parte de citate din: Nichita Stănescu, Cehov, Geo Bogza, Marin Sorescu ori Henrik Ibsen. Spuse de 2 actori mari, cu voci superbe, citatele par a avea mai multa … greutate.” (Emil Călinescu)

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semn Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.