A Pasha’s Abstinence – Sebastian Spanache Trio

SemneBune: Trei tineri timişoreni, curajoşi – cum altfel -, s-au apucat să facă altfel de jazz. Mai aproape de vestul nostru geografic şi mai departe decât ceea ce se cânta în România. Cum va prezentaţi voi acest concept muzical? Cine sunteţi voi?

R: Suntem trei prieteni, în primul rând. Împreună creăm o muzică bazată pe improvizaţie care ne plasează în avangarda muzicii de nouă generaţie în România prin abordarea inovativă a materialului original pe care-l prezentăm. Din primele acorduri vă puteţi da seama că nu veţi avea parte de o experienţă de trio de clasic obişnuită; piesele sunt create de noi, pentru noi, lucrate cu grijă, stil şi în forme neaşteptate. Influenţele vin dintr-o paleta largă, cu groove şi atmosfera sugestivă muzicii electronice.

Sebastian Spanache Trio 01

SB: Într-un cotidian deformat, unde ambalajul şi marketingul cultural de masă contează mai mult decât compoziţia muzicală, -ul, funk -ul, modern post-bop-ul – stiluri cu care se confundă Sebastian Spanache Trio – mai prind la publicul autohton?

R: Prind, sigur că da. Dar prind la oamenii curioşi. La oamenii care când vin la un concert au venit pentru concert şi sunt atenţi la momentul muzical şi nu consideră trupa un fel de filler muzical de background în timp ce-şi beau cafelele. Există foarte mulţi oameni care vor să descopere ceva nou, care nu au prejudecăţi muzicale şi acei oameni sunt fanii noştri.

SB: Aţi creat un nou album, în Aprilie 2014, denumit „A Pasha’s Abstinence”, după un prim album „Humanized” produs anul trecut. -ul este un gen muzical nişat, pentru un segment redus de public meloman şi intelectual. Ce v-a determinat să continuaţi – pentru că am impresia că nu va veţi opri după acest album?

R: „A Pasha’s Abstinence” a fost conceput şi compus înainte de ‘Humanized’, dar piesele fiind puţin mai vechi am decis să debutam anul trecut cu un material nou-nouţ. Astfel că, după aproape un an de pregătiri, am lansat albumul ‘Humanized’ care a fost aplaudat şi susţinut de presă şi critică atât locale cât şi internaţionale. ‘A Pasha’s Abstinence’ este o revenire la un material puţin mai vechi, o re-imaginare a pieselor cu care am început trio-ul. Este un album mai matur, cu o atmosfera mult mai încărcată şi am profitat de ocazie să invităm artişti de renume internaţional să adauge un plus de inovaţie materialului. Nu ne oprim aici, în niciun caz. La anul vom lansa al treilea album.

Sebastian Spanache Trio 03

SB: Cum vă promovaţi? Aveţi planificate strategii de comunicare, concerte, întâlniri cu publicul pentru sesiuni de autografe? Unde vă poate vedea/asculta publicul din România?

R: De la mediul online, radio şi TV până la afişe şi flyere prin oraşele unde concertăm, încercăm să ne promovăm cât mai mult pe cât mai multe fronturi. Hub-ul principal de promovare este site-ul nostru (www.sebastianspanachetrio.com), şi pagina de Facebook (www.facebook.com/SebastianSpanacheTrio) unde se găsesc toate informaţiile despre noi cât şi datele viitoarelor concerte.

SB: Va rog să transmiteţi salutările colegilor de la SemneBune colegilor voştri de studio Negură Music. Vă dorim inspiraţie şi multe concerte în ţară şi străinătate!

R: Transmitem şi mulţumim!

 

Despre Sebastian Spanache Trio

Sebastian Spanache și Radu Pieloiu se cunosc de la Liceul de Artă ‘Ion Vidu’ din Timişoara, de copii, apoi s-au cunoscut cu Csaba Sánta la Conservator, el venind de la Tîrgu Mureş.

Iniţial au creat un sextet ‘Expanding Time Colours‘, cu care au făcut două turnee naţionale dar n-au lansat niciun produs (CD/DVD). Cu timpul, formula s-a schimbat şi au rămas la secţia ritmică; aşa s-a creat trio-ul. Un mare avantaj pe care-l are Sebastian Spanache Trio este că sunt, așa cum au declarat-o, în primul rând prieteni; şi că muzică pe care o cântă este „tailor-made” pentru ei, de către ei.

 

foto: Arhiva Sebastian Spanache Trio

 

.

Lasă un semn

Comentariu

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Ciprian Burcovschi

este fondatorul AdLittera (Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera) și făurar de platforme culturale experimentale. Specialist în comunicare vizuală, Ciprian este implicat în mai multe programe edutainment. Îi plac oamenii care doresc să lase ceva bun în urma lor.